Logomain

Növénygraffiti és digitális üzenőfal a Duna-parton

By Kovács Dániel 2013. április 26. 16:54

szerk at hg dot hu

Rendhagyó, ingyenes programmal folytatódik április 28-án, vasárnap 15 órától a PLACCC Go rendezvénysorozat Budapesten.

Rendhagyó, ingyenes programmal folytatódik április 28-án, vasárnap 15 órától a PLACCC Go rendezvénysorozat Budapesten. Művészek és városlakók közösen készítenek növénygraffitit és digitális USB-üzenőfalat a Duna-parton. Az akció a május 30. és június 4. között jelentkező PLACCC Csepel Fesztivál előzetese.

Csepel_muvek_foto_wikimediacommons20130604-20111-2eaq8w.gallery

Kellemes sétával egybekötött formabontó szórakozást ígér a negyedik PLACCC Go nevű ingyenes program április 28-án, vasárnap Budapesten. Az érdeklődőket délután 3 órakor a Boráros téri HÉV-megálló infopultjánál szervezők és művészek várják, akikkel egy kis séta után új technológia alapú köztéri beavatkozásban vehetnek részt a Duna-parton. A Green Dead Drop Csepel nevű pont egy nemzetközi városi fájlmegosztó hálózat része lesz, amely New York-ból indult hódító útjára. A lényege, hogy falakba, épületekbe, illetve utcai objektumokba USB pendrive-okat építenek be, amelyekre bárki feltölthet fájlokat, és ingyen letölthet onnan bármit. A pendrive-okon általában a környékről szóló információkat, fotókat, képzőművészeti, irodalmi alkotásokat, zenéket, üzeneteket osztanak meg egymással az emberek. A Dead Drops nemzetközi hálózathoz 2012 őszén Budapest is csatlakozott a Verbatim támogatásával. Az információcserén alapuló, anonim, offline adatrögzítő térképre hetedik budapesti helyszínként Csepel is rákerül. A vasárnapi esemény különlegessége, hogy a pendrive-ot egy környezetbarát növénygraffitibe ágyazzák be a résztvevők.

A PLACCC Go programjának résztvevői vasárnap délután a holland-magyar Space társulat tagjaival tölthetik fel az első tartalmakat a pendrive-ra. A művészek új színházi előadást készítenek elő, amit az egykori Csepel Művek gyárterületén mutatnak be május 30. és június 4. között a PLACCC Csepel Fesztiválon. A több mentális síkon zajló, izgalmas színházi produkció közben a kalandor kedvű közönség fülhallgatók és iPad-ek segítségével visszarepülhet majd a hetvenes évekbe. A művészek az előadáshoz készült trailert, valamint háttéranyagokat töltenek fel a pendrive-ra, amelyekhez laptop vagy USB-átalakító kábel segítségével bárki hozzáférhet internetkapcsolat nélkül is. A fesztivál szervezői egyúttal arra kérik a városlakókat, hogy ők is osszák meg velük és egymással Csepelhez fűződő emlékeiket, képeiket, videóikat vagy írásaikat. Aki kedvet kap a telepítéshez, annak csupán egy readme.txt nevű szöveges fájlt kell feltöltenie a kihelyezett adathordozóra, amely az általa útjára indított mappákon kívül tartalmazza a Dead Drops projektleírását.

A Dead Drop Budapest hálózat alapító tagjai: MÜSZi – Művelődési Szint, Castro Bisztró, Fogasház, Toldi, Kisüzem, Szatyor Bár

Az esemény meghívója: http://www.facebook.com/events/134032503451671

graffiti, program, fesztivál, placcc, dead drops, placcc go Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317