Logomain

Google Street View Magyarországon is

By Kovács Dániel 2013. április 23. 09:54

szerk at hg dot hu

Magyarország területén is elérhetővé vált az Utcakép, azaz Street View szolgáltatás a Google térképalkalmazásában. Ez azt jelenti, hogy a korlátozott terjedelmű hasonló szolgáltatások, mint a norc.ro után mostantól az egész ország területét bejárhatjuk virtuálisan, az utcaszintről mérve fel a helyzetet. A szolgáltatás nem csak szabadidős program vagy ingatlanvásárlás esetén válhat hasznunkra, de a fotelturistákat is ezernyi lehetőséggel kecsegteti.

Magyarország csaknem teljes területén elérhetővé vált az Utcakép, azaz Street View szolgáltatás a Google térképalkalmazásában. Ez azt jelenti, hogy a korlátozott terjedelmű hasonló szolgáltatások, mint a norc.hu után mostantól az ország jóval nagyobb területét bejárhatjuk virtuálisan, az utcaszintről mérve fel a helyzetet. A szolgáltatás nem csak szabadidős program vagy ingatlanvásárlás esetén válhat hasznunkra, de a fotelturistákat is ezernyi lehetőséggel kecsegteti.

A Google e szolgáltatása 2007. május 25-én debütált az Egyesült Államokban, és azóta a cég rohamtempóban fényképezi be a világot. Akadnak azonban államok, ahol személyiség- és tulajdonjogi problémák állnak az internetes óriás útjába. Magyarországon 2009-ben kezdtek fényképezni, de Jóri András adatvédelmi biztos leállította a folyamatot, azt kifogásolva, hogy a Google egy nem uniós országban tárolja a fényképeket, rajtuk azonosítható honpolgárokkal és autókkal. A biztos és a Google 2011-re jutott megegyezésre, ekkor indulhatott meg újra a munka, amelynek mostantól élvezhetjük az eredményét.

Csokonai Színház, Debrecen

Szent Mihály templom, Sopron

Dóm tér, Szeged

Magyarország, amelynek Google Utcaképe egyébként Kalinyingrádéval együtt vált elérhetővé, az utolsók között csatlakozott a programhoz, de a környező államokhoz képest nem nagyon megkésve. Bulgária területe március 8., Szlovákia tavaly október 30., Lengyelország pedig egy éve elérhető a szolgáltatással.

Az Utcakép szolgáltatás a Google Maps-ban a baloldali menüsor „Továbbiak” gombjára kattintva vehető igénybe.

magyarország, google, street view, utcakép Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317