Logomain

Kertvárosi hangulat a belváros közelében (X)

By HG.HU 2013. április 9. 08:38

szerk at hg dot hu

Panorama_2-2k20130604-20111-5gkb1i.gallery

Pasarét Residence 3

Panorama_18-2k20130604-20111-12tqf5b.gallery

Pasarét Residence 2

Panorama_88-2k20130604-20111-1qqb7in.gallery

Pasarét Residence 4

Panorama_11-2k20130604-20111-418piq.gallery

Pasarét Residence 1

A Bauhaus letisztultságát, magas minőségű lakókörnyezetet, külvárosi nyugalmat és a belváros közelségét egyaránt kínálja a Pasarét Residence. A 2009-ben átadott lakópark épületeit óriási, ősfás zöld park veszi körül, a hatalmas ablakokon át ezekre és a közeli hegyekre nyílik kilátás. Polgári jólét a lehető legmodernebb értelemben.

A Bauhaus letisztultságát, magas minőségű lakókörnyezetet, külvárosi nyugalmat és a belváros közelségét egyaránt kínálja a Pasarét Residence. A 2009-ben átadott lakópark épületeit óriási, ősfás zöld park veszi körül, a hatalmas ablakokon át ezekre és a közeli hegyekre nyílik kilátás. Polgári jólét a lehető legmodernebb értelemben.

Polgári jólét és ízlés

Pasarét a két világháború között nyerte el ma ismert formáját, ekkor épültek be a környék utcái. A bauhaus talán a legkarakteresebb építészeti stílus, ami a környék épületein megjelenik. Elég a Napraforgó utca villáira gondolnunk, melyek a korszak legjelentősebb magyar épületei közé tartoznak.

A húszas- harmincas évek világszínvonalát tükröző lakóházak esetében a polgári ízlés és életszínvonal igen szerencsés, és történelmi okokból Magyarországon ritka találkozásáról beszélhetünk. A Pasarét Residence ennek a korszaknak és életstílusnak megidézője, csakhogy modern köntösben. Ahogy a Bauhaus jegyei is megjelennek épületein, úgy a polgári jólétet és kényelmet is a mai követelményeknek megfelelően kínálja lakóinak.

Fekvése ideális, a lakások ablakaiból a környező hegyekre látunk, a szomszédban a Honvéd lovarda és az azt körülvevő hatalmas zöld terület található. Iskola, óvoda és játszótér is a közvetlen közelben található a környéken ingyenes a parkolás is. A kertvárosi nyugalomhoz ugyanakkor a belváros közelsége társul: a Széll Kálmán tér tömegközlekedéssel is csak néhány percre található.

A lakópark nagy erőssége a lokáció mellett a mindössze 25 %-os beépítettségnek köszönhető hatalmas, rendezett zöldterület. A 2009-ben átadott Pasarát Residence négy épületét több mint 7000 négyzetméteres, ősfás park veszi körül sétányokkal, csobogóval. És olyan, Magyarországon magánterületen ritkaságszámba menő részletekkel, mint a park szintjei között a mozgáskorlátozottak és a gyerekkocsisok mozgását megkönnyítő kültéri lift.

Funkció és praktikum
A park alatt teremgarázs található, mely közvetlenül kapcsolódik a négy lakóépülethez: a tágas liftekkel innen közvetlenül a lakásokhoz jutunk. Az épületekben összesen 72 lakást találunk, ezek mérete 33 és 99 négyzetméter közötti. Amerikai konyhás, hatalmas teraszos, jellemzően két fürdőszobás lakások ezek, a nagy nyílászáróknak köszönhetően fürdenek a fényben.

Ahogy a polgári jólét száz éve a hatalmas belmagasságot, nagy tereket jelentette, úgy mára inkább a kényelem, a funkció és a praktikum került előtérbe. Ennek jegyében a Pasarét Residence belső tereit rugalmasan alakíthatják a beköltöző lakók, miközben természetesen járnak a mai kor követelményeinek maximálisan megfelelő kényelmi szolgáltatások.

Magas szinten gépesített konyha, melynek bútorzatát a tulajdonos választja ki otthonának hideg-és melegburkolatával együtt. A beléptetőkártya és a rendszámfelismerés a biztonságról gondoskodik, a programozható, egyedi mérésű központi fűtés- és klímarendszer a tudatos energiafogyasztásról. A minőségi fa nyílászárók kiváló hő- és hangszigetelésűek, az árnyékolásért elektromos alumínium redőny felel.

Energiatudatosság és kényelem
Mindezeknek, és a kiválóan szigetelő falaknak köszönhetően a Pasarét Residence otthonai kiváló, „A” energiaosztályúak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például a bemutatólakásnak használt 88 négyzetméteres alapterületű, legfelső szinten lévő otthon maximális fűtési költsége a leghidegebb téli hónapban is csak 18 ezer forint. Óriási üvegfelületekkel, és úgy, hogy szinte sehol nincs közös fal a szomszéddal, és az épület lapos tetős.

Mindezek fényében már tetten érhető, hogy a mit értünk modern, polgári életforma alatt a bauhaus után majd száz évvel. A környezettudatosság és a kényelem egyszerre valósul meg a tervezés, az energiatakarékos építés és a kiváló fekvés következtében. Mindez egyedülálló módon: ezen a környéken új építésű lakásokat nem nagyon találunk.

ingatlan, budapest, bauhaus, lakópark, pasarét, residence Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317