Logomain

Civil gyűjtésből épült híd Rotterdamban

By Ongrádi Melinda 2013. március 25. 14:01

szerk at hg dot hu

A rotterdami polgárok úgy döntöttek, nem várnak felső kezdeményezésre, és maguk veszik kezükbe környezetük sorsát. Egy feltörekvőben lévő új finanszírozási forma, a crowfunding segítségével sikerült is megvalósítaniuk egy tervezett projektjüket, ennek köszönhetően átadták nemrég a Luchtsingel gyalogoshidat. Az I Make Rotterdam projekt keretében, a Maxwan Architecten és a Zones Urbaines Sensibles vezényletével sikerült megszervezni a közösségi gyűjtést, amelynek köszönhetően összejött annyi pénz, amennyi elegendő volt a Hofplein városrészt az északabbra fekvő negyedekkel összekötő gyaloghíd első szakaszát megépíteni.

A rotterdami polgárok úgy döntöttek, nem várnak felső kezdeményezésre, és maguk veszik kezükbe környezetük sorsát. Egy feltörekvőben lévő új finanszírozási forma, a crowdfunding segítségével sikerült is megvalósítaniuk egy tervezett projektjüket, ennek köszönhetően átadták nemrég a Luchtsingel gyalogoshidat. Az I Make Rotterdam projekt keretében, a Maxwan Architecten és a Zones Urbaines Sensibles vezényletével sikerült megszervezni a közösségi gyűjtést, amelynek köszönhetően összejött annyi pénz, amennyi elegendő volt a Hofplein városrészt az északabbra fekvő negyedekkel összekötő gyaloghíd első szakaszát megépíteni.

Luchtsingel_120130604-20111-9pp6p1.gallery

Az építkezést eredetileg csak akkor tervezték elindítani, amikor a teljes hídra elegendő pénz összegyűlt, de az ötletgazdák végül úgy döntöttek, már most belevágnak a dologba. Az építkezés a tervek szerint folytatódik majd, az akció mottója: minél többet adakozol, annál hosszabb lesz a híd! A teljes építmény 17 000 deszkából áll majd, minden adakozó nevét feltüntetik majd egy-egy deszkán, sőt, ezen a felületen mindenki hagyhat az utókorra valamilyen üzenetet is, de akár saját vállalkozását is hirdetheti.

A sikeres holland akció a világ más táján élő építészeknek és civileknek is példát mutathat: ha kellő kreativitással állunk hozzá a finanszírozás kérdéséhez, a gazdasági válság ellenére nem kell lemondanunk a fejlesztésekről.

A Luchtsingel gyalogoshíd tervei

hollandia, gyalogoshíd, rotterdam, holland építészet, hídépítés, luchtsingel, fahíd, crowfunding, közösségi gyűjtés, közösségi finanszírozás, i make rotterdam, maxwan architecten, zones urbaines sensibles Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317