Logomain

Dél-Buda Millenárisát tervezik a Bikás Parkban

By Kovács Dániel 2013. március 20. 12:09

szerk at hg dot hu

A tervező S73 szerint jó eséllyel „Dél-Buda Millenárisa” jöhet létre a kelenföldi Bikás Parkból, miután Újbuda egyik legfontosabb közparkja teljesen megújul a 4-es metró állomásépítéséhez kapcsolódóan. Megmutatjuk a ZOA stúdióban készült, Kunert Péter zenéjével aláfestett animációt.

A tervező s73 szerint jó eséllyel „Dél-Buda Millenárisa” jöhet létre a kelenföldi Bikás Parkból, miután Újbuda egyik legfontosabb közparkja teljesen megújul a 4-es metró állomásépítéséhez kapcsolódóan. A körtéri Gomba nyár végére elkészülő megújítása mellett ez a kerület másik kiemelt köztérfejlesztési beruházása. Megmutatjuk a ZOA stúdióban készült, Kunert Péter zenéjével aláfestett animációt.

Bikas_park20130604-20111-1j93w2c.gallery

A benne álló szoborról elnevezett Bikás Park a Tétényi út és az Etele út találkozásánál terül el, nem messze a Szent Imre Kórháztól, a hányatott sorsú Kelenföldi Városközpont szomszédságában. Az önkormányzat hosszú ideje tervezi a park megújítását, és az elmúlt években kisebb munkálatok zajlottak is: a metróépítés által érintett területeket már 2010-re rendbe hozták. A most napvilágot látott fejlesztési koncepció a park egészét érinti.

A Bikás Park átalakításának terve

A területen jelenleg is működik játszótér, sportpálya és nyugdíjas pihenő; ezek mellé többek között dísztér, tó, közösségi kert, minigolf-pálya, újabb játszótér és játszóház, görpark, valamint egy kávézó kerülne. A koncepció az elmúlt évek fejlesztéseinek folytatása, és az önkormányzat ütemezett beruházásként, négy-öt év alatt valósítaná meg. Fontos szempont, hogy az új anyagok és eszközök vandálbiztos, egyben fenntartható módon valósuljanak meg; ezért például vízáteresztő burkolatokat fektetnek majd le a területen. A terveket az s73 készítette, amely többek közt a 4-es metró Rákóczi téri megállójához kapcsolódó felszíni térrendezés felelőse is volt, korábbi munkái közül pedig kiemelkedik a pécsi városközpont megújítása.

budapest, park, köztér, terv, kelenföld, újbuda, s73, 11. kerület Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317