Logomain

Tíz új irodaház a Váci úton és környékén

By Kovács Dániel 2013. március 1. 11:59

szerk at hg dot hu

Skanska_green_house20130604-20111-rvjhmf.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Skanska Green House

Vaci_greens20130604-20111-1szfsvf.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Váci Greens

Eiffel_palace_120130604-20111-18e5uzi.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Eiffel Palace

Vision_towers_120130604-20111-982z6h.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Vision Towers

Vision_towers_220130604-20111-21tv3a.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Vision Towers

Vaci_corner_offices20130604-20111-3zwguk.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Váci Corner Offices

Nordic_light20130604-20111-1584io6.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Nordic Light

V1720130604-20111-1fqo4g8.gallery

Új irodaházak a Váci úton: V17

Atrium_park_220130604-20111-s89ugm.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Átrium Park 2

Atrium_park_2_b20130604-20111-15ce5ox.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Átrium Park 2

Promenade_gardens20130604-20111-1xh22sj.gallery

Új irodaházak a Váci úton: Promenade Gardens

V4820130604-20111-oxdf5g.gallery

Új irodaházak a Váci úton: V48

A válság ellenére alakul a Váci úti irodafolyosó, legalábbis ez a tíz beruházás további fejlődést vetít előre.

Február 25-én adták át a Váci út legújabb irodaházát. Bár az utóbbi években mi is sokszor temettük a hazai építőipart, ennek kapcsán nem kevesebb mint tíz tervezett, nagy léptékű irodaház-beruházást tudtunk összeszedni a Váci úton és környékén. Újjáéledne az ingatlanos szakmában legendásnak számító irodafolyosó? Hosszú távú következtetéseket ebből nem érdemes levonni, számon tartani az ígéreteket viszont igen. Íme.

1. Skanska Green House 

Átadás: 2013. február // Fejlesztő: Skanska // Tervező: White ArchitectsDPI Design // Alapterület: 17 800 m²

A Skanska svéd-magyar együttműködésben tervezett, nevéhez híven környezettudatos irodaházát a cégcsoport elnöke és a svéd nagykövet jelenlétében adták át a minap. Ez az első LEED Platinum előtanúsított irodaház Magyarországon. A kevesebb mint két év alatt felhúzott háznak nem csupán a működtetése, de építkezése is energiahatékony és környezetkímélő módszerekkel zajlott. A svéd nagykövet az átadáson tréfásan megjegyezte: szívesen ideköltöztetné a követséget, de kicsit sokallja a bérleti díjakat.

2. Váci Greens 

Átadás: 2013. május // Fejlesztő: Atenor Group Hungary // Tervező: Tiba Építész Stúdió // Alapterület: 15 000 m² (A épület)

A belga ingatlanfejlesztő komplexumának első, hatszintes szárnya tavaly nyáron érte el legmagasabb pontját, és az építkezés azóta is zökkenőmentesen zajlik. Az öt épületre és 85 ezer négyzetméteresre tervezett együttes a főváros egyik legnagyobb irodaberuházása, és az Elzett gyár egykori területén egyben egy közparkkal is gazdagítja a Váci utat. A megcélzott minősítés a BREEAM Excellent kategóriája; ezt olyan eszközökkel érik majd el, mint a kiváló hő- és hangszigetelés, a levegőből való hővisszanyerés és a vízmelegítés az így nyert energiával, az energiatakarékos világítás, a talajhő szivattyúkkal működő fűtés, az eső- és talajvíz gyűjtése és felhasználása, a szelektív hulladékgyűjtés vagy az öltözőkkel is kiegészített kerékpártárolók.

3. Eiffel Palace 

Átadás: 2014 eleje // Fejlesztő: Horizon Development – DVM Group // Tervező: Gelesz és Lenzsér Építésziroda // Alapterület: 14 000 m²

A Pesti Hírlap egykori székházának átépítése napjaink egyik legvitatottabb projektje Budapesten, hiszen a húsz éve üresen pusztuló, historizáló épületből csupán a főfalak maradnak meg – bár a belső udvar látványos fémszerkezetét a beruházó visszaépíti majd az átrium részeként. A Bajcsy-Zsilinszky út végén álló épület a szemközti Nyugati pályaudvar szerkezetgyártójára utalva kapja nevét. A belsőben modern, egyterű irodák lesznek, az épület alatt pedig ötszintes mélygarázs. A környezettudatos építkezés jegyében a bontott anyagok jelentős részét újra felhasználják; a beruházó célja a BREEAM Very Good, valamint a LEED Gold fokozatú minősítése.

4. Vision Towers 

Átadás: 2014 második negyedéve // Fejlesztő: Futureal // Tervező: 3h Építésziroda // Alapterület: 23 500 m²

Finta József Volga Szállójának helyére eredetileg újabb hotelt terveztek, de végül irodaház épül, amelynek már el is kelt a fele: a KPMG cégre szabott központjaként szolgál majd. A kiemelt helyzet az átlagnál változatosabban formált homlokzatot eredményezett: az épület három szárnya egy kéz ujjaihoz hasonlóan nyílik rá a forgalmas kereszteződésre, a betérőknek pedig nagyméretű előtetők nyújtanak majd védelmet. A ház a BREEAM Very Good vagy Excellent minősítését szeretné elérni. A Futureal néhány éve egy másik projektet is tervezett a Róbert Károly körúton, nem messze az Árpád hídi metrómegállótól, a Ring47 nevű irodaház megépítéséről azonban egyelőre letettek.

5. Váci Corner Offices

Átadás: 2014. második negyedéve // Fejlesztő: HB Reavis Group // Tervező: Stúdió 100 // Alapterület: 19 000 m²

A HB Reavis egy korábban megkezdett irodaház építését vette át 2012-ben; a helyszín a Forgách utcai metrómegálló miatt a Váci út könnyen elérhető, eddig mégis mellőzött szakasza. A Szász László irodájában átdolgozott tervek segítségével a cél a BREEAM Excellent minősítés. A 700 m² földszinti üzlethelyiség mellett 900 m² kávézó és étterem is lesz, közvetlen kertkapcsolattal. A tervek szerint a fejlesztő – együttműködésben a XIII. kerülettel – felújítja az épület előtt lévő közterületet, díszburkolattal látja el a Turbina utcát és a Váci út épülethez tartozó járdáját, megújítja a közvilágítást és 28 fát ültet a telekre és az irodaházat határoló utcákra.

6. Nordic Light

Átadás: 2015 (A épület) // Fejlesztő: Skanska // Tervező: Mérték Stúdió // Alapterület: 26 000 m²

Felfelé lóg ki az átlagos Váci úti irodaházak közül a Skanska következő beruházása, a Nordic Light, nem csupán fenntartható elemeinek, de esztétikájának is köszönhetően. Az épp egy éve építési engedélyt kapott irodaház terveit Dr. Paulinyi Gergely és Dr. Reith András készítették. A környezet és az újabb budapesti irodaházak vizsgálatát követően plasztikusan hullámzó homlokzatot terveztek, nagy üvegfelületekkel. A többnyire bezárkózó irodatömbökkel szemben ez nyitott lesz, a gyalogosok átjárhatnak majd a földszinten, ahol lépcsős-teraszos elrendezéssel hidalják át a telek két vége közötti, kétméteres szintkülönbséget. Az épület a LEED Gold minősítésére tör.

7. V17

Átadás: nincs céldátum // Fejlesztő: WING // Tervező: Aspectus Architects // Alapterület: 12 350 m²

Az 1920-as években emelt Lipót Telefonközpont négyszintes épületének helyén, a Lehel Csarnok északi sarkánál tervez hétemeletes irodaházat a WING. Az U alaprajzú épület tömege befejezi a háztömböt; fő látványosságai a hat szint belmagasságú előcsarnok, valamint a földszinti étterem-kávézóhoz csatlakozó, belső udvari zöld teraszok lesznek. Az épület természetesen a házszámáról kapta nevét.

8. Átrium Park 2

Átadás: nincs céldátum // Fejlesztő: WING // Tervező: Aspectus Architects // Alapterület: 60 100 m²

A WING másik, a Váci úton tervezett beruházásra a V17-hez hasonlóan egyelőre a megfelelő mennyiségű előbérleti szerződésre vár, így kitűzött befejezési dátuma sincs. A mind építészetileg, mind gazdaságilag sikeres Átrium Park folytatása, amellyel városrésznyi irodaegyüttes jön létre. Nem véletlenül terveznek külön óvodát a komplexumba. A hatemeletes irodaház nagyméretű belső udvarán szabadtéri tárgyalót és sportközpontot alakítanak ki. 

9. Promenade Gardens 

Átadás: nincs céldátum // Fejlesztő: Horizon Development // Tervező: Finta Stúdió // Alapterület: 32 000 m²

A Promenade Gardens egyelőre ugyancsak a banki finanszírozásra vár, bár a helyszín a legkedveltebbek közé tartozik a Váci úton: pár lépés csak a Dózsa György úti metrómegálló. A hétszintes irodaépület Váci úttal párhuzamos szárnyait egyetlen hosszanti tömb kapcsolja majd össze. A homlokzat érdekességét az éjszakai világítás adja majd, de fogalmazhatunk úgy is, hogy a tömb nappal egy meglehetősen átlagos irodaház képét adja.

10. V48 

Átadás: nincs céldátum // Fejlesztő: CODIC Group // Tervező: Zoom Design - Tiba Építész Stúdió // Alapterület: 11 500 m²

Listánk egyik legkülönlegesebb épülete: a Szőke Imre tervei alapján, 1931-ben a Modiano Cigarettagyár számára emelt ipari épület újjá- és átépítésével készül. Az art déco homlokzat fölé és mögé további high-tech szintek kerülnének; a teljes alapterület eléri majd a 13 500 négyzetmétert. Itt is készen állnak az engedélyezési és a tendertervek, sőt, elnyerték a BREEAM Very Good minősítését, az építkezés megindításához azonban bizonyos százaléknyi előbérleti szerződést vár el a finanszírozó pénzintézet. Szilvási Pál projektmenedzser lapunknak azt mondta: ha tavasszal jól mennek a dolgok, az épület befejezése legkorábban 2015 második negyedévére várható.


Új irodaházak a Váci úton és környékén nagyobb térképen való megjelenítése

A Váci út és környékének új irodaházai

építészet, ingatlan, irodaház, magyar építészet, budapest, váci út, 13. kerület, epiteszet, magyar epiteszet Icon_print

Új irodaházak a Váci úton: Skanska Green House

Új irodaházak a Váci úton: Váci Greens

Új irodaházak a Váci úton: Eiffel Palace

Új irodaházak a Váci úton: Vision Towers

Új irodaházak a Váci úton: Vision Towers

Új irodaházak a Váci úton: Váci Corner Offices

Új irodaházak a Váci úton: Nordic Light

Új irodaházak a Váci úton: V17

Új irodaházak a Váci úton: Átrium Park 2

Új irodaházak a Váci úton: Átrium Park 2

Új irodaházak a Váci úton: Promenade Gardens

Új irodaházak a Váci úton: V48

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317