Logomain

Világító könyvek az olvasás népszerűsítéséért

By HG.HU 2013. február 28. 13:55

szerk at hg dot hu

A fiatalok 42%-a zavar nélkül bevallja, hogy nem érdekli az olvasás: ez azt jelenti, hogy a fiatalok közel fele kulturális diszlexiában szenved. Nem szükséges könyveket égetnünk ahhoz, hogy elpusztítsunk egy kultúrát, pontosan elegendő rábírni az embereket arra, hogy ne olvassanak! E köré a statisztika köré épül a NEON - ELTE figyelemfelkeltő akció ötlete, amely októberben született meg jogász berkekben.

A fiatalok 42%-a zavar nélkül bevallja, hogy nem érdekli az olvasás: ez azt jelenti, hogy a fiatalok közel fele kulturális diszlexiában szenved. Nem szükséges könyveket égetnünk ahhoz, hogy elpusztítsunk egy kultúrát, pontosan elegendő rábírni az embereket arra, hogy ne olvassanak! E köré a statisztika köré épül a  NEON - ELTE figyelemfelkeltő akció ötlete, amely októberben született meg jogász berkekben.

Neon_120130604-20111-1d8uddf.gallery

A szervezők spanyol recept alapján március 14-én kiállítunk 4000 fénnyel megtöltött könyvet az Akvárium lépcsőire, majd másnap bárki kedvére válogathat belőle és ingyen hazaviheti a számára kedves kiválasztott művet.

A gyűjtés két hete tart, lelkes kiadók és könyvtárak hozzájárulásának eredményeként 1500 kötetnél jár. Az akcióba továbbá beszállt az ELTE négy kara, a MOME és a BGF. Egyes gimnáziumokban Kautzky Armand hangjával dörren a NEON a sulirádiókban, részvételre buzdítva a diákokat.

Az akcióhoz sokan csatlakoztak és lelkesek, olyan művészek támogatásával, mint Rudolf Péter vagy Jankovics Marcell; a projekt minden résztvevője azon dolgozik, hogy együtt minél szélesebb körben világítsák meg közösen a problémát!

További információ itt.

mome, könyv, olvasás, akvárium, neon, neon-elte, akció az olvasás népszerűsítéséért, bgf Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317