Logomain

Innovációs tudásközpont nyílt Budapesten - a beton jegyében

By Tóth Katalin 2013. február 14. 15:21

szerk at hg dot hu

C3 Atelier Budapest

Ha egy térben szeretnénk látni egy Ivanka betonszófát és egy figyelemreméltó méretű tömböt Losonczi Áron Litraconjából, a Holcim újonnan nyílt innovációs tudásközpontjába, a C3 Atelier-be érdemes ellátogatnunk. A svájci építőanyaggyártó cégnél természetesen minden a betonról szól, ennek a témának pedig most egy új, reprezentatív teret is szenteltek. A központ célja, hogy hidat képezzen a szakma képviselői, azaz az építőipari cégek és az építőanyaggyártók között. A budapesti C3 Atelier két külföldi példa - egy párizsi és egy bécsi - alapján született, közel 100 milliós beruházásból, és 560 négyzetméteren várja a vendégeket.

Holcim120130604-20111-ihusdu.gallery

A bemutatóterem belsőépítészete is említésre érdemes: különböző felületeken, berendezési tárgyakon tárul a látogató szeme elé a beton felhasználhatóságának sokszínűsége. A tér kialakításában a 13 alapító tag közül többen is részt vettek: a betonpadló, a falburkolatok, a beton világítótest és a térelválasztó elemek mind-mind hazai cégek termékei. Ahogy a megnyitón Jean-François Paroz, Svájc Budapestre akkreditált nagykövete elmondta: a C3 Atelier feladata az, hogy a fogalomnak számító svájci minőséget a messze földön híres magyar kreativitással összehozza.

Magera Ottó, a Holcim Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón így nyilatkozott az együttműködés fontosságáról és a kezdeményezés céljáról: „Úgy gondoltuk, meg kell ragadnunk az alkalmat, hogy az azonos értékrendet valló vállalatokkal együttműködve tökéletesítsük szolgáltatásainkat és termékeinket, és ezt meg is mutassuk partnereinknek, ügyfeleinknek, az építőipar újdonságai iránt érdeklődőknek.” A 13 jelenlegi partner között üdvözölhetjük Losonczi Áron cégét, az üvegszálas betont gyártó Litracon Kft.-t, és az immár tizenegy éve működő luxusbeton manufaktúrát, az IVANKA Factory Zrt.-t is, akik egyébként már a bécsi C3 Atelierben is feltűntek.

design, építészet, belsőépítészet, holcim, konferenciaközpont, beton, ivánka, litracon, innováció, megnyitó, ivanka, epiteszet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317