Logomain

Rem Koolhaas lesz a 2014-es Velencei Építészeti Biennále kurátora

By Tóth Katalin 2013. január 8. 17:19

szerk at hg dot hu

Rem Koolhaas lesz a 2014-es Velencei Biennále kurátora

Idén szokatlanul korán jelentették be, ki felel majd a következő építészeti biennále szakmai vezetéséért Velencében. A Biennále vezetőségének mai ülésén Paolo Baratta megköszönte David Chipperfield munkáját, és méltatta a 2012-es kiállítás sikereit, majd bejelentette, hogy a következő Velencei Építészeti Biennále kurátora Rem Koolhaas lesz. Baratta szerint egy olyan növekvő népszerűségnek és nemzetközi elismertségnek örvendő építészeti rendezvény, mint a Biennále sokat profitálhat korunk egyik legjelentősebb építészszemélyiségének közreműködéséből. "Rem Koolhaas egész munkásságát intenzív kutatásra alapozta, és jelentős hírnévre tett szert. Most elvállalta, hogy még egy fontos kutatásban részt vegyen, ami akár az eddigiek újragondolásának is felfogható." – mondta el a Biennále vezetőségének feje.

Rem_koolhaas20130604-20111-3h81n5.gallery

Rem Koolhaas a következőképpen nyilatkozott a 2014-es tervekről: "Az építészet alapvető elemeit szeretnénk újra vizsgálat alá venni, egy új szemszögből – ahogy akármelyik építész használná őket, akárhol, akármikor – hogy rájöjjünk, felfedezhetünk-e még valami újat az építészetről." A 2010-ben Arany Oroszlán díjat kapott építész 1975-ben alapította irodáját, az OMA-t Elia és Zoe Zenghelis, valamint Madelon Vriesendorp együttműködésével. Az OMA építészeti tevékenységével párhuzamosan Koolhaas más diszciplínák kutatásával is foglalkozik: politika, média, divat és szociológia, valamint különféle kiadványok szerkesztése, melyekre létrehozta saját think tankjét AMO néven.

A Delirious New York és az S,M,L,XL írója már az építészetben és az építészeti publikálásban is felfedezett új területeket, így a világ legfontosabb építészeti kiállításának kurátoraként is forradalmi lépéseket vár tőle az építész társadalom. A szakmai körökben vitatott mélységű tavalyi Biennále után nem kis elvárásoknak kell majd megfelelnie a holland sztárépítésznek. Abban azonban sokan egyetértenek, hogy a kiállítás alapjainak újragondolásához a lehető legjobb személyt választotta a szakmai vezetőség. A 2014-es Biennále a bizottság közleménye alapján szokatlanul korán, június 7-én kezdődik majd, és november 23-áig tart.

építészet, kiállítás, kiallitas, velence, rem koolhaas, oma, velencei építészeti biennále, kurátor, paolo baratta, velencei építészeti biennálé, epiteszet, kiállítas, biennále 2014, la biennale di venezia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317