Logomain

Elkészült Európa legmagasabban fekvő függőhídja

By Kovács Dániel 2012. december 26. 14:19

szerk at hg dot hu

3040 méter magasságig kell jutni érte, de vissza is bámulhatunk akár 500 méteres mélységbe: a december elején átadott Titlis Cliff Walk Európa legmagasabb és alighanem legijesztőbb gyalogos kötélhídja.

3040 méter magasságig kell jutni érte, de vissza is bámulhatunk akár 500 méteres mélységbe az új híd-rekorderről. A Svájcban december elején átadott Titlis Cliff Walk Európa legmagasabb és alighanem legijesztőbb gyalogos kötélhídja.

Titlis20130604-20111-a5r4ir.gallery

Titlis Cliff Walk. Kép: titlis.ch

A Titlis hegyén, Svájc egyik közkedvelt sportparadicsomában található híd öt hónapig tartó építését a hegyre vezető Engelberg-Gerschnialp lanovka megépítésének 100. évfordulójára időzítették, és kisebb ünnepség, valamint egy hóvihar keretében adták át december 7-én. A kötélhíd kizárólag gyalogos átkelésre alkalmas, és mindössze egy méter széles. Viszont az átkelés hátborzongató élményéért cserébe káprázatos panorámát kínál: tiszta napokon akár Németországig és Ausztriáig is el lehet látni a Svájc középső részén található Titlisről.

A beruházó sportközpont szerint a híd azért is különleges és turistacsalogató attrakció, mert a mélység élményét azok is átélhetik a segítségével, akik nem gyakorlott hegymászók. Az utóbbi években ugyanis megsokszorozódott a Közel-Keletről és Indiából érkező látogatók száma a svájci síparadicsomban, ám ezek a vendégek különleges bánásmódot igényelnek, hiszen nem feltétlenül mozognak otthonosan a magashegyi körülmények között.

2013 Eco-Travel: Titlis Cliff Walk

A híd tervezése különleges kihívást jelentett, de a sportközpont szerint nem csak a zord időjárásnak és a fagynak képes ellenállni, de még nagy szélben is csak kevéssé leng ki, így biztonságos marad. Az átkelőhöz való feljutáshoz összesen három lanovka-vonalat kell igénybe venni; a legmagasabban fekvő harmadikon működik a világ első és egyetlen forgó lanovka-kocsija, amely az út alatt 360 fokos panorámát teremt az utasoknak.

építészet, híd, Svájc, epiteszet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317