Logomain

Kötetlenül az épületfotóról

By Tóth Katalin 2012. október 31. 17:25

szerk at hg dot hu

Tisztázzuk! - kötetlen szakmai diskurzus az épületfotóról

A budapesti Fotóhónap 2012 fesztivál keretében egy új helyszín nyitja meg kapuit, mely szándéka szerint kulturális-közösségi befogadótér, műterem, színház, koncert- és kiállítótér egyszerre. A Kultúrmosoda épületét névadó elődje teszi különlegessé: korábban Patolyat működött a házban. A több, mint húsz éve bezárt üzem nyomait Koncz János, jelenlegi tulajdonos és ötletgazda igyekezett úgy felszámolni, hogy minél több, különféleképpen használható helységet nyerjen, ugyanakkor részben az épület patináját és egykori funkcióját, jellegét is megőrizte. Elsőként a Hólyagcirkusz Társulat kezdte meg itt működését ez év májusában, a ház azóta is több színházi előadás befogadó helyszíneként igyekszik a VIII. kerület kulturális életét felpezsdíteni, hiányt pótolni. A kulturális aktivizálódást folytatva november 7-től 10-ig minden este változatos programokkal várják a szervezők az érdeklődőket a Kultúrmosoda - Összművészeti Feloldóhelyen. 

Tisztazzuk20130604-20111-1atz5dq.gallery

Kiállítások, zenés és színházi programok mellett november 8-án 19 órától egy, a fotográfia és az építészet határterületén mozgó témakörben lehet egy kerekasztal-beszélgetésbe bekapcsolódni. A Tisztázzuk! – Kánonképzés vagy konceviódöntögetés? című kötetlen szakmai diskurzus során több művészeti- és tudományág jeles képviselői is megszólalnak. Három fotográfus, egy építész és egy urbanista-szocilógus igyekszik körbejárni a kérdést, kinek, mit is jelent pontosan az épületfotó, miért tartjuk fontosnak, ki és hogyan kell, hogy művelje? Tolmácsolja az építész szándékát, innovatív meglátásait, rávilágít a funkcióra: kiemeli a tervező gondolatait? Vagy inkább a néző/belépő hangulatát, benyomásait közvetíti? Pusztán szakmai kihívás a fotós számára a textúrák, formák, színek játéka? És ha igen, mit szól ehhez az építész? A beszélgetés lezárásaként a befogadó épületről készített fotókat is megtekintheti a közönség, illetve kiderül, ki, mivel, miért fotózta az egykori Patyolatot, az eseménynek otthont adó épületet.

Beszélgetőpartnerek:
Bódis Krisztián, fotográfus
Dömölky Dániel, fotográfus
Hajdú József, fotográfus
Polyák Levente, urbanista, szociológus
Zoboki Gábor, építész
Moderátor: Uhl Gabriella, művészettörténész, kurátor, Fotóhónap2012

A részvétel ingyenes. 

Időpont: 2012. november 8. csütörtök 20.00

építészet, zoboki gábor, polyák levente, fotográfia, hajdú józsef, épületfotó, magyar fotó, epiteszet, fotóhónap 2012, dömölky dániel, bódis krisztián Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317