Logomain

Felfújható trambulinhíd párizsi pattogáshoz

By Ongrádi Melinda 2012. október 18. 14:39

szerk at hg dot hu

Trampoline_120130604-20111-o2kldr.gallery

Trampoline Bridge trambulin

Trampoline_220130604-20111-1mzy5pl.gallery

Trampoline Bridge

Trampoline_320130604-20111-1el5ple.gallery

Trampoline Bridge

Trampoline_420130604-20111-xpbptb.gallery

Trampoline Bridge

„Megtapasztalni Párizst úgy, ahogy még sosem láttuk” - volt az AZC (Atelier Zündel Cristea) designercég tervezőinek mottója, és készséggel elhisszük nekik, hogy az általuk tervezett hídon való átkelés közben a város egy teljesen újszerű panorámájával ismerkedhetnénk meg. A francia fővárosban nem kevesebb, mint 37 híd ível át a Szajnán – annak, aki egy újabbal szeretné gazdagítani a sort, egészen biztosan valami eredeti ötlettel kell előállnia. Az AZC designcég a szórakoztatás irányából közelítette meg a kérdést: bohókás ötletük egy felfújható gyalogoshíd, amelyen azonban kellemes, laza séta helyett ugrándozva kell átkelni a folyón, ugyanis a hagyományos járófelület helyett nemes egyszerűséggel trambulinokat fűztek fel egymás mellé.

 „Megtapasztalni Párizst úgy, ahogy még sosem láttuk” - volt az AZC (Atelier Zündel Cristea) designercég tervezőinek mottója, és készséggel elhisszük nekik, hogy az általuk tervezett hídon való átkelés közben a város egy teljesen újszerű panorámájával ismerkedhetnénk meg. A francia fővárosban nem kevesebb, mint 37 híd ível át a Szajnán – annak, aki egy újabbal szeretné gazdagítani a sort, egészen biztosan valami eredeti ötlettel kell előállnia. Az AZC tervezői a szórakoztatás irányából közelítették meg a kérdést: bohókás ötletük egy felfújható gyalogoshíd, amelyen azonban kellemes, laza séta helyett ugrándozva kell átkelni a folyón, ugyanis a hagyományos járófelület helyett nemes egyszerűséggel trambulinokat fűztek fel egymás mellé.

A tervezők szerint Párizsban már éppen elegendő átkelőhely áll az autósok és a gyalogosok rendelkezésére - éppen ezért az általuk vázolt koncepció inkább a városi életérzés egy új oldalának megtapasztalása volt. A Bir-Hakeim híd közelébe tervezett híd három felfújható, egyenként 30 méteres gumigyűrűből épülne fel, amelyeket kötelekkel erősítenének egymáshoz. 

A gyűrűk közepébe kerülnének a trambulinok, amelyeket háló kapcsol a felfújható elemekhez, így az önfeledten pattogó átkelők biztosan nem a Szajna vizében kötnek ki. A lelkes környezetvédők máris üdvözölték az ötletet: szerintük egy ilyen híd létrehozása jóval kevésbé terhelné meg a környezetet, mint egy hagyományos változat – arról nem is beszélve, hogy üdítő kikapcsolódási lehetőséget teremt a város mindennapjaiban.

párizs, francia design, hídépítés, trampoline bridge, trambulin híd, szajna, azc, atelier zündel cristea, felfújható Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317