Logomain

Svéd program keretében újul meg a Lánchíd park

By Kovács Dániel 2012. szeptember 27. 15:42

szerk at hg dot hu

Clark_a_atlo20130604-20111-1nlwq2x.gallery

A Lánchíd park látványterve

Clark_a_atnezet20130604-20111-1pwmufz.gallery

A Lánchíd park látványterve

Clark_a_kozel20130604-20111-isgi9r.gallery

A Lánchíd park látványterve

Clark_a_alaprajz20130604-20111-1trwowy.gallery

A Lánchíd park terve

Várhatóan októberben adják át a Lánchíd budai hídfőjénél felújított parkot, Magyarország első Green City által akkreditált közparkját.

Várhatóan októberben adják át a Lánchíd budai hídfőjénél található, felújított parkot, Magyarország első Green City által akkreditált közparkjaként. A svéd támogatással megújuló közterület tervezése és kivitelezése során - a fenti alapelveket figyelembe véve - különös figyelmet fordítanak az ökológiai ciklusok (víz- és tápanyagkörforgás, növényi rendszerek) helyreállítására, a fenntartható anyaghasználatra, az emberi és társadalmi igények figyelembevételére, valamint az energia bevitel- és felhasználás minimalizálására.

A beruházás Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint a Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Green Sweden/SymbioCity 2012 program keretén belül zajlik, Budapest Főváros Önkormányzatával közösen. Az összefogásnak ez már a második lépése: tavaly a margitszigeti ökojátszóteret adhatták át hasonló folyamat eredményeként.

A SymbioCity a fenntartható városi fejlődést középpontba állító svéd program. Gondolatisága különös figyelmet szentel azoknak az összefüggéseknek és szinergiáknak, amelyek egy modern város különböző ellátási és működtetési folyamatai között fellépnek, és amelyek megfelelő összekapcsolása nemcsak környezeti, hanem gazdasági előnyökkel is jár.

A Green City mozgalom célja a települések visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb és fenntarthatóbb városok létrehozása a települési zöldfelületek integrált és interdiszciplináris fejlesztésével. Az idei Green Sweden program első állomása a budapesti SymbioCity konferencia volt április 25-én, amelynek során a SymbioCity területei közül négyet (energia, információ és kommunikáció, tájtervezés, zöld épületek) emeltek ki és vitattak meg kerekasztal-beszélgetések formájában. A Green Sweden program fő partnerei az Electrolux és az Ericsson, további partnerei a HAGS magyarországi képviselője, az S-TÉR Kft, a Metropol, a Skanska, a Volvo, valamint a Kinnarps svéd vállalatok.

építészet, városfejlesztés, budapest, köztér, lánchíd, 1. kerület, green city, epiteszet, lánchíd park, symbiocity Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317