Logomain

A Habitat for Humanity játéka a hg.hu-n: az első probléma

By Kovács Dániel 2012. szeptember 26. 15:47

szerk at hg dot hu

Rendhagyó játékkal várja a hétvégén az érdeklődőket a Habitat for Humanity az Erzsébet téren. A Lakhatási Világnap alkalmából öt házikóval hívják fel a figyelmet a lakhatási szegénység legfőbb problémáira. Aki összegyűjti az öt problémát és elküldi a jatek@habitat.hu címre, értékes nyereményekkel gazdagodhat. A hg.hu-n kicsit segítünk: a hét öt napján közzétesszük az öt problémát. Az első itt is van!

Rendhagyó játékkal várja a hétvégén az érdeklődőket a Habitat for Humanity az Erzsébet téren. A Lakhatási Világnap alkalmából öt házikóval hívják fel a figyelmet a lakhatási szegénység legfőbb problémáira. Aki összegyűjti az öt problémát és hétfőig elküldi a jatek@habitat.hu címre, értékes nyereményekkel gazdagodhat. A hg.hu-n kicsit segítünk: a hét öt napján közzétesszük az öt problémát. Az első itt is van!

Hozzasf320130604-20111-1hsf1iz.gallery

1. probléma: Hozzáférés

Az ENSZ állásfoglalása szerint mindenkinek hozzá kell férnie a méltányos lakhatáshoz. Különös figyelmet érdemelnek ezen a téren a hátrányos helyzetű csoportok, mint az idősek, gyerekek, fogyatékkal élők, betegek, kisebbségekhez tartozók.

Ma Magyarországon:

Sokaknak a szociális bérlakás jelentene kivezető utat a nyomorból, azonban kevés a hátrányos helyzetűek számára elérhető szociális bérlakás. A KSH legfrissebb adatai szerint az önkormányzatok már csak 117.000 bérlakást tartanak fent, ez a lakásállomány alig 2,7 százaléka. A számuk most is folyamatosan csökken. Ahhoz, hogy minden arra rászoruló szociális bérlakáshoz jusson, a bérlakások számának megduplázására lenne szükség. Az önkormányzati lakások jelentős része ráadásul nem kínál méltányos lakáskörülményeket.

Tízezres nagyságrendű a hajléktalan emberek száma.

A nagy létszámú intézmények megszüntetése, a helyi közösség részeként élést elősegítő közösségi lakhatási formák létrehozása nemzetközi kötelezettségvállalás része. Mégis az értelmi fogyatékossággal, autizmussal élő emberek, súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek közül legalább 15 ezren éltek élnek még mindig nagy létszámú intézményekben.

Jegyezd fel a probléma nevét. Ha összegyűjtötted mind az ötöt, írd fel az Erzsébet téri helyszínen az önkéntesektől kapott tesztlapra, vagy küldd el a jatek@habitat.hu címre. A Habitat for Humanity installációja szeptember 29-30-án látogatható az Erzsébet téren.

2012, program, játék, habitat for humanity, lakhatási világnap Icon_print

A lakhatási szegénység öt legfontosabb problémája: az első

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317