Logomain

A bevásárlóközpontok atyja a Corvin Áruház harmadik emeletén

By Kovács Dániel 2012. szeptember 4. 13:01

szerk at hg dot hu

A KÉK, a Müszi és a Movies in Wonderland 2012. szeptember 10-én, hétfőn 19 órakor bemutatja A Gruen-hatás című osztrák filmet.

Egy félreértett építész egy újraértelmezett térben. A Kortárs Építészeti Központ, a Müszi és a Movies in Wonderland 2012. szeptember 10-én, hétfőn 19 órakor bemutatja A Gruen-hatás című osztrák filmet, a LAKATLAN: köztes terek és térhasználatok Közép-Európában című sorozat nyitó darabjaként.

A Gruen-hatás (2009, 50 perc, színes feliratos osztrák film, R: Anette Baldauf & Katharine Weingartner) című filmben egy építész élete, munkássága és kritikai élű humora elevenedik meg, amelyek segítenek a ma nagyvárosainak jobb megértésében. Victor Gruen bécsi építészre a bevásárlóközpontok és gyalogos övezetek atyjaként tekintünk. Gruen az európai belváros nyüzsgését, kereskedelmének gazdagságát kívánta meghonosítani az amerikai külvárosban, de félreértett koncepciója önálló életre kelt és paradox módon a reprodukálni kívánt belvárosok hanyatlását idézte elő. A dokumentumfilm végigköveti Victor Gruen útját a háború előtti Bécsből az ötvenes évek Amerikáján át 1968-ig, amikor Gruen visszatért Európába és környezetvédőként jelentős szerepet vállalt a bécsi belváros autómentesítésében.

A Gruen-hatás a Müsziben, a Kortárs Építészeti Központ szervezésében hétfő esténként LAKATLAN címmel megrendezendő előadás- és vetítés-sorozat keretében kerül bemutatásra. A sorozat az üres, elhagyott városi terek újrahasznosításának lehetőségeit járja körül hazai és külföldi előadók részvételével. A filmnek különleges kontextust ad a Corvin Áruház 3. emeletén kialakított, szeptember elején nyitó Művelődési szint.

A filmet követően nyitott beszélgetésre kerül sor, ahol a vásárlási minták és üzlettípusok átalakulásáról, illetve ezeknek a városokra gyakorolt hatásáról fog szó esni.

A Gruen-hatás – film és beszélgetés
2012. szeptember 10. hétfő 19 óra
Helyszín: MÜSZI (Művelődési Szint, Corvin Áruház, 3. emelet)
Jegyár: 500,- Ft
Kapcsolat: filmnapok@kek.org.hu

építészet, bevásárlóközpont, kék, film, program, műszi, epiteszet, müszi, victor gruen Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317