Logomain

Na söprés..! Nyitás előtti nagytakarítás az Átriumban

By Kovács Dániel 2012. augusztus 9. 14:23

szerk at hg dot hu

2012. augusztus 14-én 14.00 és 20.00 mindenkit várnak, aki részt venne az Átrium Film-Színház nyitás előtti kitakarításában.

A Margit körút 55-ös szám alatt álló épületben még az augusztus eleji hőségben is hűvös a levegő. A riasztót kikapcsoljuk, a biztosítékokat felkattintjuk, a hajdani moziterem ajtajait szélesre tárjuk. A 2001-es téli Filmvilág c. magazin hegyekben áll a pénztárban. Piros plexibetűkbe botlunk a raktárban, megpróbáljuk kitenni belőlük a nevünket. Egy oszlopon a letört műanyag borítás alól újabb rétegek tűnnek elő, a szocializmus egyik budapesti moziját hirdeti a plakát. A vetítőgépek még mindig működnek, a tetőn a betonborítást növények törték fel helyenként. Az előtér eleganciáját a hetvenes-nyolcvanas évek típusbútorai sem tudják feledtetni velünk.

Na_sopres.gallery

A 2012 őszén megnyitó Átrium Film-Színház csapata vár mindenkit szeretettel, hogy a tizenegy éve üresen álló moziépületet közösen kitakarítsuk, és a felújítás előtt az értékeket becsomagoljuk. Minden feleslegessé vált tárgy a takarítás során elvihető. Várjuk a régi mozirajongókat, a lelkes építészeket, a környékbelieket és bárkit, aki szívesen bejár egy felújítás előtt álló műemléki épületet még a hivatalos megnyitó előtt.

Az Átrium épületét Kozma Lajos tervezte 1936-ban. Az eredetileg Átrium Moziként működő helyet később Május 1. Mozira keresztelték át. Az elmúlt tizenegy évben csupán néhány napra nyitották ki a kapuit alkalmi eseményekre. Az épületben számos eredeti csempe, lámpatest és technikai eszköz látható. A század első feléből származó art deco berendezések mellett a szocializmus idején felszerelt tárgyak és feliratok is előbukkannak az eldugott sarkokból.

Az Átrium újranyitása 1947-ben

 

Találkozzunk 2012. augusztus 14-én 14.00 és 20.00 óra között, hogy együtt takarítsuk ki az évek óta zárt ajtók mögött porosodó termeket!

Átrium Film-Színház (volt Átrium Mozi és Május 1. Mozi)
Cím: 1024 Budapest, Margit körút 55.
Dátum: 2012. 08. 14. 14.00-20.00

Érkezés kényelmes és bekoszolható ruhában ajánlott. A takarításhoz szükséges eszközöket biztosítják, de minden további segítséget szívesen vesznek.

A 6b.hu 2010-e filmje az Átrium Moziról

 

budapest, program, kozma lajos, átrium mozi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317