Logomain

Indul a jubileumi Sziget Fesztivál

By Segal Hanna Lea 2012. augusztus 6. 08:48

szerk at hg dot hu

Colosseum.gallery

Pozsár Péter Colosseuma Szőke Gábor Miklós őrkutyáival a 20. Sziget Fesztiválon

A38.gallery

Az A38 sátra a 20. Sziget Fesztiválon

Sziget.gallery

Sziget-logó 20. Sziget Fesztiválon

Ajto.gallery

Ajtó-installáció a 20. Sziget Fesztiválon

View.gallery

Előtérben egy Hintayo, a háttérben a Colosseum a 20. Sziget Fesztiválon

A héten belecsap a lecsóba a budapesti nyár töretlen főszereplője, a Sziget Fesztivál, amelyet idén 20. alkalommal rendeznek meg.

A héten belecsap a lecsóba a budapesti nyár töretlen főszereplője, a Sziget Fesztivál, amelyet idén 20. alkalommal rendeznek meg augusztus 6-12. között. A szerdai, hivatalos nyitónapot mínusz egyedik és egy nulladik nap előzi meg, mint azt megszokhattuk az elmúlt évek során.

A Sziget 20 éves mérlege számokban: eddig 67 országból érkeztek látogatók, összesen 5 833 000-an. 1150 nemzetközi előadót és 2300 hazai fellépőt lehetett megtekinteni. Az idei szigetre várható a hatmilliomodik fesztiválozó!

Bár a fesztivál változatlanul a Hajógyári szigeten található, idén a rutinos szigetelőket is jócskán érik majd meglepetések. Újra kell tanulni a jól megszokott Sziget-térképet. Helyszíneket cseréltek fel és tömörítettek össze: lesz egy ún. „zajos” blokk, és lesz egy „csendes” blokk. A világzenei színpadot áttették a korábbi Nagy Utcaszínház helyszínére; erre lesznek a kedvesebb, nyugisabb külföldi sátrak. Ide helyezték át például az Afrika falut is a Party Aréna szomszédságából. A chill out szekciótól távolodva felfokozódik a hangulat és a ritmusok. A Nagyszínpad szomszédságában az A38 sátor 7 sávban ontja majd a zenét, 40 000 nm-en – a sziget leghatalmasabb fedett színpadával. Sok helyszín cserélt még gazdát, vagy kapott új külsőt, de a többi felkutatását a fesztiválozókra bíznám, ennyi biztosan elég ízelítőnek.

Az idei fesztivál vizuális megjelenésére különös gondot fordítottak a szervezők. A közösségi tereken felbukkanó installációk, speciális térvilágítások, a programhelyszínek külső-belső dekorálása, jelentősen feldobják majd a 2012-es Sziget képi világát. Egy-két installációra külön felhívnám a figyelmet. A 15-20 személyes Tojások Huszár András és Mechle Balázs tervei alapján, falécekből készültek; belsejük a Világzenei Színpadra látogatóknak nyújt majd meditálási lehetőséget. Építészeti csodának ígérkezik Pozsár Péter Tornádó című alkotása is, mely szintén fából készült. A 8 méter magas és 9 méter átmérőjű installáció 7 konzolos karon 40 fúvókán keresztül hűsíti majd vízpárával a kimelegedett fesztiválozókat. Aligha mehetünk el Pozsár Péter Colosseum c. alkotása mellett, melyet Szőke Gábor Miklós szobrászművész alkotásai „őriznek”.

A fellépőkről a programfüzetek bőségesen beszámolnak, ám ami igazán fontos és az idei év újítása, hogy a kerekesszékeseknek külön sátor helyet biztosítanak és számukra is akadálymentessé, élvezetessé teszik ezt az egy hetet.

A Sziget betöltötte a második X-et. Elmúlt 19 évét idézi a Nagyszínpad mögötti réten felállított 12 hirdetőoszlop, több mint 100 fotográfiával. Kellemes szórakozást, jó szigetelést kívánunk minden régi és új fesztiválozónak!

installáció, sziget, szőke gábor miklós, pozsár péter, sziget fesztivál, huszár andrás Icon_print

Pozsár Péter Colosseuma Szőke Gábor Miklós őrkutyáival a 20. Sziget Fesztiválon

Az A38 sátra a 20. Sziget Fesztiválon

Sziget-logó 20. Sziget Fesztiválon

Ajtó-installáció a 20. Sziget Fesztiválon

Előtérben egy Hintayo, a háttérben a Colosseum a 20. Sziget Fesztiválon

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317