Logomain

320 hektáros fejlesztést prezentál Hongkong Velencében

By Kovács Dániel 2012. július 30. 11:34

szerk at hg dot hu

A világ egyik legnagyobb fejlesztésével, a 320 hektáron zajló hongkongi Kowloon Easttel foglalkozik a város pavilonja az augusztus végén nyíló 13. Velencei Építészeti Biennálén. A David Chipperfield főkurátor által meghatározott téma, a Common Ground szellemében a kiállítás olyan, már zajló, kormányzati, beruházói és civil programokat mutat be, amelyek a fejlesztésre kiszemelt területen szerveződnek. <br/>

A világ egyik legnagyobb fejlesztésével, a 320 hektáron zajló hongkongi Kowloon Easttel foglalkozik a város pavilonja az augusztus végén nyíló 13. Velencei Építészeti Biennálén. A David Chipperfield főkurátor által meghatározott téma, a Common Ground szellemében a kiállítás olyan, már zajló, kormányzati, beruházói és civil programokat mutat be, amelyek a fejlesztésre kiszemelt területen szerveződnek.

Kowloon2.gallery

Hongkong idei kiállítása a két évvel ezelőtti szerves folytatásának tekinthető. 2010-ben az évtizedekig a világ legsűrűbben lakott területének számító, bűn- és nyomortanyaként elhíresült Kowloon Walled City történetét mutatták be, amelyről mi is beszámoltunk a hg.hu-n. Idén a Kowloon East nevű, korábban egy reptérnek helyet adó területtel foglalkozik a kiállítás, amely egész Ázsia egyik legnagyobb városi rehabilitációs projektjének számít. A „Inter Cities / Intra Cities: Ghostwriting the Future” című tárlaton az önkormányzati fejlesztési projekt mellett olyan spontán módon elindult projekteket is megmutatnak, amelyek a már létező helyi városi kultúrával foglalkoznak. Az önállóságát az „egy ország, két rendszer” elven továbbra is fenntartó Hongkongban központi kérdés, hogy a rendkívül sikeres spekulációs fejlesztésekre miként lehet aktív módon bevonni a város lakosságát, és megfelelő súlyt biztosítani a civil akarat érvényének. A Kowloon East és a hozzá kapcsolódó projektek bemutatásával a pályázaton kiválasztott kurátor, az Oval Partnership ebbe az irányba kíván határozott lépést tenni.

A területen egyébként már megindultak a fejlesztések, az Aedas tervei szerint elkészült 18 Kowloon East parkolóházzal kombinált felhőkarcolóját mi is bemutattuk.

A tárlat augusztus 27-én nyílik meg és egészen november 25-ig látogatható a hongkongi pavilonban (Arsenale, Campo della Tana, Castello 2126).

építészet, városfejlesztés, ázsia, hongkong, biennále 2012, epiteszet, kowloon Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317