Logomain

Szivárványba öltözött egy debreceni ovi

By Ongrádi Melinda 2012. július 17. 16:03

szerk at hg dot hu

A 35 évig szürke külső betonfalak immár tengerkék, égkék, fűzöld és pipacspiros színekben pompáznak a gyerekek örömére a debreceni Százszorszép Óvodában. Az 1300 négyzetméternyi falat a Let’s Colour Egyesület szervezésében 130 önkéntes festette át Miklósvári Andrea, az egyesület designere tervei alapján.

A 35 évig szürke külső betonfalak immár tengerkék, égkék, fűzöld és pipacspiros színekben pompáznak a gyerekek örömére a debreceni Százszorszép Óvodában. Az 1300 négyzetméternyi falat a Let’s Colour Egyesület szervezésében 130 önkéntes festette át Miklósvári Andrea, az egyesület designere tervei alapján. 

Szazszorszep_ovi_1.gallery

A munka összesen három napig tartott, a jórészt az óvoda dolgozóiból és a gyerekek szüleiből álló önkéntes csapat mintegy 1200 munkaórában vitt fel 500 liter alapozót és festéket, így hozzávetőleg 5 000 000 forint értékű fejlesztést megvalósítva.

A Let’s Colour Egyesület tavasszal pályázatot írt ki közösségeknek: az egyesület és a pályázat célja színekkel megtölteni a szürke közösségi tereinket. A pályázat díja a nyertes projektek művészi igényű színterve, festék, festőeszközök és szakértő tanácsadás a megvalósításhoz a Let’s Colour Egyesülettől. A debreceni Százszorszép Óvoda az 50 000 lélekszámúnál nagyobb települések kategóriájában nyert.

A pályázó közösségek sms-regisztrációhoz kötött internetes szavazáson vetélkedtek egymással. A debreceni óvodai dolgozók, a szülők és aktivisták a rokoni és ismerősi köreiken kívül bevásárlóközpontokban is gyűjtötték a szavazatokat, hogy a gyermekek színes környezetben tölthessék idejüket.
A Százszorszép Óvoda idén 35 éves. Az épület külső falai a három és fél évtized alatt szürkén álltak a gondozott kerttel körülölelve, melyet a projekt keretében szintén tovább csinosítottak.

A festésben végül 130-an vettek részt, az éppen beköszöntött kánikula és a szünidő ellenére. Köztük volt a város sportéletének több jeles képviselője, így a Debreceni VSC bajnok labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, Herczeg András, válogatott középpályása, Varga József, a Speedway SE magyar bajnok salakmotorosa, Tabaka József, és a DVSC női kézilabdázói.

Az önkéntesek először Rideg János technikai vezető útmutatásai alapján minden falfelütetet alapozó festékkel kentek át, majd Hegedűs Babett, a Let’s Colour Egyesület designere felvázolta a mintákat, amelyeket ecsetekkel és hengerrel varázsoltak színessé. Hegedűs Babett elmondta: „Az épület tömbje az ég felé törve uralja a gyönyörű zöld kertet, ezért választottuk a természetes, vízre utaló tengerkék alap fölé az égszínkéket, melyek nagy felületeit játékosan fűzöld és vidám pipacspiros minták törnek meg. Nagyon hálás vagyok, amiért a munkámmal kisgyerekek generációinak óvodai mindennapját színesíthetem!”

Nagy Gergely, a Let’s Colour Egyesület alelnöke elmondta: „Magával ragadó volt a debreceni közösség lelkesedése, amely megmutatta, mekkora erőt mozgatnak meg a színek. Az épületre, most, hogy átfestettük, rá sem lehet ismerni – szerencsére. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a projektünk százharminc önkéntest mozgatott meg, és együtt örülünk az épület igazi tulajdonosaival, a gyerekekkel az eredménynek. Alig várjuk, hogy a projekt többi állomásán, még ebben a hónapban, Fegyverneken és Gödön is ecsetet ragadhassunk.”

Forrás: sajtóközlemény

debrecen, let's colour egyesület, százszorszép óvoda, épületszínezés Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317