Logomain

Megnyitott a londoni olimpia libegője

By Ongrádi Melinda 2012. június 28. 16:04

szerk at hg dot hu

Thames_cable_car.gallery

Thames Cable Car

1.gallery

Thames Cable Car_cikk1

2.gallery

Thames Cable Car_cikk2

3.gallery

Thames Cable Car_cikk3

4.gallery

Thames Cable Car_cikk4

A londoni olimpia indulása előtt egy hónappal megnyitott az egyik leglátványosabb létesítmény, amely az eseményhez kapcsolódva létrejött: a Temze felett átívelő libegő. A Thames Cable Car tervezője a Wilkinson Eyre tervezőiroda, a 60 millió angol fontból létrejött beruházás elkészültéhez két év volt szükséges. A libegő a greenwichi O2 Aréna és az ExCel Exhibition Centre között húzódik, a magasban közlekedő kabinokból kiváló panoráma nyílik a Cityre, a Canary Wharfra, Greenwichre vagy épp az Olimpiai Parkra.

A londoni olimpia indulása előtt egy hónappal megnyitott az egyik leglátványosabb létesítmény, amely az eseményhez kapcsolódva létrejött: a Temze felett átívelő libegő. A Thames Cable Car tervezője a Wilkinson Eyre tervezőiroda, a 60 millió angol fontból (kb. 21,6 mrd Ft) létrejött beruházás elkészültéhez két év volt szükséges. A libegő a greenwichi O2 Aréna és az ExCel Exhibition Centre között húzódik, a magasban közlekedő kabinokból kiváló panoráma nyílik a Cityre, a Canary Wharfra, Greenwichre vagy épp az Olimpiai Parkra.

A libegő első hivatalos útja alkalmával Boris Johnson polgármester így vélekedett: „Az Emirates Air Line nagyszerű új eleme London közlekedési hálózatának, létrehozva az igencsak szükséges kapcsolatot a Temze két partja között. Biztos vagyok benne, hogy a rendszer egy saját jogán is érdekes attrakció lesz, ahol az utasok gyönyörködhetnek a lélegzetelállító panorámában. Emellett az elképzelés beleillik abba az ambiciózus tervembe, amely a környező, évtizedeken át elhanyagolt városrészek megújítását célozza, miközben munkahelyeket teremt a londoniaknak.”

A libegő 34 kabinjával óránként egy irányban maximum 2500 fő szállítására alkalmas, egy út 4,30, az oda-vissza való libegőzés 6,40 fontba (kb. 1550, illetve 2300 Ft) kerül. A tömegközlekedésre szóló bérlettel rendelkezők kedvezményes áron vehetik majd igénybe. A tervek szerint az utasok egy része kifejezetten közlekedési eszközként tekint majd a libegőre, de azok is sokan lesznek, akik a város panorámájában szeretnének belőle gyönyörködni.

A projekthez sikerült befektetőnek megnyerni a dubai székhelyű Emirates Airline-t, amely a következő 10 évben 36 millió angol fonttal (közel 20 mrd Ft) támogatja majd azt. Ennek tiszteletére két megálló nevében is megjelenik az Emirates kifejezés: az Emirates Greenwich Peninsula és az Emirates Royal Docks elnevezésében.

london, londoni olimpia, wilkinson eyre, brit építészet, lanovka, thames cable car, emirates air line, libegő a temze felett Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317