Logomain

Elindult a regisztráció a 2012-es Média Építészeti Díjára

By Kovács Dániel 2012. június 6. 12:07

szerk at hg dot hu

2012-ben is lesz a Média Építészeti Díja, az Építészfórum publikálásra és nevezésre várja az építészek és építészhallgatók munkáit.

2012-ben is lesz a Média Építészeti Díja, az Építészfórum publikálásra és nevezésre várja az építészek és építészhallgatók munkáit. Idén a helyszín is megváltozik: októberben az újjászülető Katona József Színházba várja a Média Építészeti Díja majd a hazai építészet legnépszerűbb alkotásai iránt érdeklődő közönséget.

Felhivas-600x26020130604-19838-1a0e9wn.gallery

Az Építészfórum és partnerei 2012-ben is megrendezik a Média Építészeti Díját. A publikálásra beküldött anyagok beérkezési határideje: 2012. július 31. Bővebben az anyagok beküldéséről itt olvashat. Azok, akik már bemutatták az Építészfórumon a munkáikat, 2012. augusztus 12-ig regisztrálhatnak a Média Építészeti Díja honlapján. Regisztrálni itt lehetséges.

A Média Építészeti Díjára olyan tervekkel és épületekkel lehet regisztrálni, amelyek 2011. augusztus 12. és 2012. augusztus 12. között megjelentek az epiteszforum.hu internetes szakmai napilapban.

A díjnak csak két kategóriája van: épületek és tervek, ebben a két kategóriában két díjért lehet versenyezni: az egyiket a média képviselői adják, a másikat a közönség.

A 10-12 tagú médiazsűri elé kerülő legjobb 5-6 tervet és épületet egy öttagú, nemzetközi szakmai előzsűri választja ki a regisztrált munkák közül. Az általuk legjobbnak tartott épületek és tervek tervezői 2012. október 25-én este hattól a Katona József Színházban személyesen bemutatják munkáikat a zsűrinek, akik ott a nyilvánosság előtt értékelnek, pontoznak és szóban is kifejtik véleményüket. A média zsűri nem építészekből áll, hangsúlyozottan „laikus” zsűri.

A közönségdíjas terv és épület kiválasztása két körös szavazással történik, az első körben a legjobb 10 épületet és tervet választják ki az epiteszforum.hu olvasói. Majd a második körben a finalista 10-ből az index.hu közönségszavazatai döntik el, hogy melyik épület, illetve az epiteszforum.hu látogatói – egy második szavazás során –, hogy melyik terv kap közönségdíjat.

"Ez a díj nem szakmai presztízsről és pénzről, hanem a kommunikációról szól, aminek egy ilyen szándékosan "játékosan-komoly" keretet adtunk. Ez a díj nem minősít, hanem tükröt tart elénk, tervezők elé, amelyben nem csak egymást látjuk, hanem azt is, hogy kicsi és zárt szakmai berkeinken túl mit gondolnak a munkánkról a kultúra többnyire nem reflektorfényben élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői. Szerkesztők, rovatvezetők és újságírók figyelme sok százezer másik ember figyelmét tereli és befolyásolja, s ha ezt a díjazást nem is nézik annyian, mint egy focimeccset, évről évre fontosabbá válik és egyre több érdeklődés kíséri." (Pásztor Erika Katalina, mb. főszerkesztő)

építészet, magyar építészet, program, média építészeti díja 2012 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317