Logomain

Tettenért graffiti a Telepen

By Ongrádi Melinda 2012. május 17. 13:17

szerk at hg dot hu

Graffiti és az azt bemutató filmes munkák a Telep május 17-én nyíló kiállításán.

A Chimera-Project soron következő kiállítása számos, a nemzetközi kortárs szcéna élvonalába tartozó művész munkáit hozza Budapestre, munkáikat itthon most először állítják ki. A kiállításon bemutatott művészek: Evan Roth (US), Albin Ray (US), Mathieu Tremblin (FR), Gruppo Tökmag (HU), Fabian Bechtle & Stefan Reuter (D), KENOR (E), Agents of Change (UK) és Yves Lavoyer (CH). A kiállítás megnyitója ma este, 19 órakor lesz.

Graffiti_statue20130604-19838-uu0g7.gallery

A nemzetközi válogatás a graffitit és filmet helyezi egy keretbe: olyan filmek és videómunkák tekinthetők meg, amelyek a videó eszközével ragadják meg, rögzítik, értelmezik a graffitit, annak folyamatát, motivációit, lényegét.

A mindennapokban a városlakók a graffittivel az utcán találkoznak, azaz az akció eredményét látják. Maga az akció és a folyamat az esetek többségében láthatatlan, titkos, illegális. Pedig a graffiti protagonistái számára maga a folyamat kulcsjelentőségű. A graffiti teljeskörű ábrázolásához, az akció és performatív jelleg megragadásához egy másik médium, a film és a videó nyújt segítséget.

A válogatás, mint az alcím is jelzi (Dokumentációtól a videoművészetig), a graffiti téma filmes megragadásának széles skáláját mutatja be. Köztük olyan megközelítéseket is, amelyek a videóművészeten belül egy egészen új irányt bontanak ki: támaszkodva a graffiti formavilágára alapvetően művészeti eszközökkel, reflexiókkal vizsgálják a graffitit és a graffitikultúrát.

A Chimera-Project kiállítása egy a fenti kurátori koncepcióval kialakított gondos válogatás, amely a graffitit szélesebb esztétikai kontextusában vizsgálja, kulturális, performatív, esztétikai, történelmi elemeivel és hatásaival egyetemben.

Graffiti goes Video Art!

A kiállítás meghívást kapott a Crosstalk Video Art Fesztiválra is, így a május 17-31 között, a Chimera Project PopUp-ban látható kiállítást jún. 7-10. között a Crosstalk-on új keretben jelenítjük meg újra!

Kiállítás: AND...ACTION! - TETTENÉRT GRAFFITI – A DOKUMENTÁCIÓTÓL A VIDEÓMŰVÉSZETIG
Kurátor: Patrick Urwyler
Megnyitó: 2012. május 17. | este 7
Kiállítás: 2012. május 17. - május 31.
Helyszín: Chimera-Project PopUp (Telep 1. em.) | Madách út 8.| VII Ker. BP

Forrás: sajtóközlemény

kiállítás, kiallitas, street art, program, telep, chimera-project, and...action! tettenért graffiti - dokumentációtól a videoművészetig Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317