Logomain

Kortárs múzeumi és oparenegyed épül a Burj Khalifa szomszédságában

By Ongrádi Melinda 2012. március 30. 15:10

szerk at hg dot hu

Dubai múzeumi és opera negyed, Emaar Properties

Újabb gigantikus fejlesztésbe kezd a Burj Khalifát is jegyező ingatlanfejlesztő óriáscég, az Emaar Properties. A bejelentés szerint a torony közvetlen szomszédságában múzeumokat és művészeti galériákat felsorakoztató komplett kulturális negyed létesül majd, amely hivatalosan a Dubai Kortárs Művészeti Múzeum és Operaház Negyed elnevezést kapja.

Dubai-opera-581x40020130604-19838-pso25n.gallery

A területen épül majd továbbá két art hotel, és szabadidő létesítmények, művészeti stúdiók is települnek majd a környékre, a különböző funkciókat pedig közterek, sétálóutcák, árkádsorok, promenádok és vízparti sétányok kapcsolják össze. Jelenleg a tervezés folyik, a bejelentés szerint azonban hamarosan már a kivitelezési munkák is megkezdődnek. A beruházással a tervek szerint még élénkebben pezseg majd a város kulturális élete, és még magasabb szintre lép a kultúrát kiszolgáló infrastruktúra.

Dubaiban már jelenleg is 50 művészeti galéria működik, és a város otthont ad a az Art Dubai, a Design Days Dubai és a SIKKA művészeti fesztiváloknak – utóbbi jelenleg is zajlik, és kortárs művészek munkáit vonultatja fel. A térség országaira egyébként is a kulturális élet nagyon nagymértékű támogatása jellemző: Abu Dhabiban jelenleg is zajlik egy hasonlóan nagyszabású kulturális városnegyed építése, amelyben a Louvre és a Guggenheim múzeum is kihelyezett részlege is képviselteti magát, Omanban pedig októberben nyílt operaház. 

építészet, kortárs művészet, emaar properties, burj khlaifa, dubai kortárs művészeti múzeum és operaház negyed, vásrosfejlesztés Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317