Logomain

Újabb Calatrava-hidat avatnak

By Kovács Dániel 2012. március 2. 11:20

szerk at hg dot hu

Március 29-én adják át hivatalosan a dallasi Margaret Hun Hill hidat, amely a világhírű építész, Santiago Calatrava első közúti átkelője az Egyesült Államokban. A Trinity-folyó felett ívelve a látványos építmény a szó szoros és átvitt értelmében is a város kapuja. <br/>

Március 29-én adják át hivatalosan a dallasi Margaret Hun Hill hidat, amely a világhírű építész, Santiago Calatrava első közúti átkelője az Egyesült Államokban. A Trinity-folyó felett ívelve a látványos építmény a szó szoros és átvitt értelmében is a város kapuja.

Filethe_margaret_hunt_hill_bridge20130604-19838-140k4x5.gallery

A híd építése 2007-ben kezdődött; a fém szerkezetei elemeket ugyanaz az olasz cég gyártotta, amely Calatrava athéni olimpiai stadionjának kivitelezésénél is közreműködött. Az 570 méter hosszú építmény középső nyílása 365 méteres, megépítése 93 millió dollárba került. A folyómederbe állított, egy negyvenemeletes ház magasságának megfelelő tartóív 122 méterre nyúlik, erről függ a híd rendkívül látványos tartóhálója.

A híd Dallas belvárosát köti össze a város nyugati részével, kapacitását átlagosan napi 14 ezer autóra tervezték. Megépülte a tervező szerint mérföldkövet jelenthet a város folyópartjának revitalizációjában. Calatrava saját bevallása szerint első dallasi látogatása idején megfigyelte, hogy a város mennyire rosszul használja a Trinity partját, ahol pedig a New York-i Central Parkhoz hasonló rekreációs övezet kialakítására is lehetőség lenne.

építészet, usa, híd, santiago calatrava, dallas, amerikai építészet Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317