Logomain

A hg.hu legjei 2011-ben

By Ongrádi Melinda 2011. december 27. 11:20

szerk at hg dot hu

Tiba_cikkep_120130604-19838-1dkmimv.gallery

TIBA irodaház villa bővítés Zugló

Popof-poster-201020130604-19838-h6dpww.gallery

roki_popof

Laposa120130604-19838-iu96id.gallery

Kis Péter Építészműterme: Laposa Pincészet, Badacsonytomaj

Dij_cikkep_320130604-19838-14egbf8.gallery

A hg.hu Design Award trófeái a kibontás után, még Csurgai Ferenc műhelyében

_dsc582120130604-19838-kxn998.gallery

hg.hu Design Award 2011 - Koleszár Adél fotói

Kingdom_tower_120130604-19838-wn1ih3.gallery

Kingdom Tower

Budapest_modell20130604-19838-1m1nx0i.gallery

A Budapest Modell

Ev_ekszere20130604-19838-9ub5ge.gallery

Lőrincz Réka: I Love You Barbie

Óriás vitát kavart Aranyvilla, a világ leghosszabb blogbejegyzése, az év legszebb magyar ékszere: a hg.hu idei csúcstémái.

2011 több szempontból is rendhagyó év volt a hg.hu történetében: hogy mást ne említsünk, megírtuk például minden idők leghosszabb blogbejegyzését. Több nagyszabású vállalkozást is útjára indítottunk, de olvasóink sem tétlenkedtek, és szorgalmasan lájkolták és kommentelték cikkeinket. Év végi toplistáink sorában most következzenek a hg.hu legjei.

A világ leghosszabb blogbejegyzése: Kingdom Tower, Dzsidda (cikkünk)
Az idei év elhozta végre a várva várt pillanatot: bejelentették, hogy hamarosan felépülhet az egykilométeres álomhatárt is túllépő felhőkarcoló Szaúd-Arábiában – a hírnek szerkesztőségünk is illő tisztelettel adózott. Az Adrian Smith + Gordon Gill iroda tervezte torony legalább 173 méterrel magasabb lesz majd, mint a jelenlegi rekorder Burj Khalifa. A szaúdiak a jelek szerint komolyan gondolják a dolgot, a legutolsó hírek szerint ugyanis az alapozási munkák már meg is kezdődtek.

Legolvasottabb cikkünk: A Budapest Modell (cikkünk)

Idei abszolút csúcstartónk a Budapestről készült óriásmakettet bemutató anyagunk – Európa számos nagyvárosához hasonlóan ugyanis a magyar fővárosról is készült egy valósághű térbeli modell, amely ötszázszoros kicsinyítésben ábrázolja a főváros épületeit. A makett jelenleg egy raktárban várja sorsa jobbra fordulását – keletkezésének körülményeiről készítőjét, Ungár Istvánt faggattuk. Cikkünk még egy kategóriában dobogós – ez lett a legtöbb lájkot begyűjtött anyag. A dobogó másik két fokára a Kingdom Towerrel és Kuknyó Lajos szentendrei villaépületével foglalkozó anyagunk került.

A legnagyobb visszhangot kapott épület: a zuglói Aranyvilla (cikkünk)

A kortárs építészet képviselői sokszor egészen ellentétes reakciókat váltanak ki: mi sem szemléltette ezt jobban, mint a TIBA Építész stúdió által jegyzett Gervay utcai épület – míg egyes kommentelők a konvenciókkal végre bátran szakítani merő épületként ünnepelték, mások egyesen az idegosztályra utalták volna be a tervezőket (sajnos technikai problémák miatt jelenleg nem tudjuk megjeleníteni a hozzászólásokat). Hasonló felzúdulást váltott ki Vincze László Káli-medencébe tervezett modern majorsága: az épületet a kortárs magyar építészet úttörőjeként ünneplő vélemények mellett többen inkább a fagyos skandináv tájakra küldték volna a hófehér házegyüttest.

Legsikeresebb sorozatunk: A 7 grafikusa

Töretlen sikerrel dübörög a hazai tervezői szcéna alkotóit bemutató sorozatunk, amely immár túlvan a 91. epizódon. Street art művész, mesekönyv-illusztrátor, metállemez-borító tervező, kétgyerekes anyuka, tipográfus és faldekor-készítő: alanyaink munkássága is hűen tükrözi e terület vételen változatosságát. Olvasóink tetszését idén különösen megnyerték Nádi Boglárka, Havancsák Gyula és Roki munkái. 2011-ben pedig egy új sorozatot is útjára indítottunk 9 kérdés címmel, amelyben a legnevesebb hazai kreatív szakemberek avatnak be titkaikba.

A legsikeresebb magyar innovációk: bazaltborászat, Napház, óriáshagyma, extrémsport-eszköz és víztisztító kert

Mindig külön örömmel  számolunk be magyar vonatkozású sikerekről - szerencsére 2011 bővelkedett az ilyen témákban. A kezdetektől követtük Kis Péterék Laposa Pincészetének diadalútját, amelynek során az épület elnyerte az ArchDaily nemzetközi építészeti portál az év legjobb ipari épületének járó díját. Beszámoltunk a Solar Decatholon versenyen a húsz kiemelt munka közé első alkalommal bekerült magyar Napházról, de nagy sikert arattak a hazai fejlesztésű Gauswheelt és a víztisztító magyar botanikus kertet bemutató témáink is.

A legszebb magyar ékszer 2011-ben: Az év ékszere – közönségszavazás

A Pannon Arts Galéria első ízben hirdette meg az Év ékszere pályázatot, amelyre tizenkilenc művész közel hatvan ékszert nevezett. A zsűri által kiválasztott tíz plusz egy művész munkáit a Műcsarnokban március 3. és 6. között megrendezett Lakástrend és design kiállításon a “madeinhungary” standján mutatták be. A szakmai zsűri a közönség véleményére is kíváncsi volt – így olvasóink kapták a lehetőséget, hogy az internetes szavazáson kiválasszák a közönségdíjas munkát. A szavazást Lőricz Réka I love you Barbie című alkotása nyerte el, a szavazatok 31 százalékával.

Legnagyobb szabású vállalkozásunk: a hg.hu Design Award

2011-ben hatalmas fába vágtuk fejszénket: az idén útjára indított hg.hu Design Award a hazai tervezői szakma eredményeit ismeri el, a díjat öt kategóriában adták át október 6-án a Szépművészeti Múzeumban – az esemény a Design Hét részeként zajlott le. A díjazottak erre az alkalomra készült, különleges trófeát kaptak ajándékba, amely Salát Zalán Péter, valamint a Lead82 csapata, Lencsés Dávid, Németh Dániel és Hepke Alajos tervei alapján Csurgai Ferenc szobrászművész műhelyében készült. A díjazottak, valamint az összes nevezett munka itt tekinthető meg. A díjátadó izgalmait kipihenve azonban épp csak szusszantunk egyet – december 16-án reggel Erkel Andárs vezetésével a Merlinben megrendeztük az első budapesti Creative Mornings előadását. A kezdeményezés 2008 végén New York-ban indult - budapesti szervezésére a hg.hu csapata kapta meg a jogot a New York-i alapítóktól. A kreatív szakemberek inspirációs forrásaként, havonta egyszer könnyű reggelit, kávét és húszperces előadást jelent, amelyet körülbelül ugyanilyen hosszú szabad eszmecsere követ.

a hg.hu legjei 2011-ben Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317