Logomain

Itt az első pop-up bevásárlóközpont!

By Kovács Dániel 2011. december 8. 10:23

szerk at hg dot hu

Boxpark120130604-19838-3u8xrj.gallery

Boxpark Storeditch, London

Boxpark220130604-19838-13aalxr.gallery

Boxpark Storeditch, London

Boxpark320130604-19838-16watcx.gallery

Boxpark Storeditch, London

Boxpark520130604-19838-1xjkp6l.gallery

Boxpark Storeditch, London

Boxpark420130604-19838-1727yvd.gallery

Boxpark Storeditch, London

Megnyitott a világ első pop-up bevásárlóközpontja – legalábbis így hirdeti magát a london Boxpark Storeditch, amely egy építési telken várja látogatóit, és szerkezete kizárólag áruszállító konténerekből készült.

Megnyitott a világ első pop-up bevásárlóközpontja – legalábbis így hirdeti magát a london Boxpark Shoreditch, amely egy építési telken várja látogatóit, és szerkezete kizárólag áruszállító konténerekből készült.

A Boxpark szellemi atyja Roger Wade, a Boxfresh ruházati márka és a Brands Incorporated divattanácsadó cég alapítója, aki két ingatlanfejlesztővel fogott össze elképzelésének valóra váltásához. A végeredmény egy évnyi előkészítő munka után december 4-én tárta ki kapuit. A kétszintes épület mintegy hatvan, feketére festett, öt sorba rendezett és két szintben egymásra pakolt konténerből áll. Wade több szempontból is büszke „gyermekére”: mivel szinte kizárólag újrahasznosítható anyagokból készült, ezért a világ leginkább környezetbarát bevásárlóközpontjaként emlegeti. Ráadásul a Boxpark nem helyszínhez, inkább életstílushoz kötődik, ennél fogva bárhol és bármikor fel lehet építeni.

Az alaprajzi elrendezés meglehetősen egyszerű: a földszinten 33 konténer sorakozik, hosszanti oldalukkal egymáshoz fordítva; ezt öt, illetve három konténer stabilizálja oldalról. Az így kialakult emeleten lazábban, bevásárlóutca-szerűen helyezkedik el húsz, kettesével lerakott konténer. A beruházás építészetéért a brit Waugh Thistleton Architects felelt.

A szerkezet persze nem minden: a Boxpark hatvan márka gondosan válogatott keverékével várja a vásárlókat. A drága márkákat kihagyták, elsősorban az urban fashion feltörekvő tervezőire koncentráltak a bérlői mix összeállításánál.

Boxpark Shoreditch

A tervek szerint a Boxpark öt esztendeig működik jelenlegi helyén, amelyet aztán eredeti formájában visszaszolgáltatnak a tulajdonosnak.

Bár a koncepció egyedülálló, a konténerépítészet nem újdonság: nemrég mi is bemutattuk ennek lehetőségeit, illetve néhány megvalósult példáját.

építészet, nagy-britannia, london, bevásárlóközpont, waugh thistleton architects, pop-up store, boxpark Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317