Logomain

Csúszik és százmillióval kerül többe 9/11 múzeuma

By Kovács Dániel 2011. november 23. 14:50

szerk at hg dot hu

Valószínűleg nem lesz tartható a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás emlékmúzeumának jövő szeptemberre tervezett megnyitója – tudta meg a Wall Street Journal. Megbízható forrásokra hivatkozva a lap azt írja: a New York és New Yersey kormányzói által felügyelt, az építkezéseket irányító Port Authority, valamint a város polgármestere, Michael Bloomberg elnökölte múzeumi alapítvány között komoly nézeteltérések vannak arról, hogy az építkezés több mint százmilliós pluszköltségét mégis kinek kellene állnia.

Valószínűleg nem lesz tartható a World Trade Center helyén, a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás emlékmúzeumának jövő szeptemberre tervezett megnyitója – tudta meg a Wall Street Journal. Megbízható forrásokra hivatkozva a lap azt írja: a New York és New Yersey kormányzói által felügyelt, az építkezéseket irányító Port Authority, valamint a város polgármestere, Michael Bloomberg elnökölte múzeumi alapítvány között komoly nézeteltérések vannak arról, hogy az építkezés több mint százmilliós pluszköltségét mégis kinek kellene állnia.

Wtc-memorial-81920130604-19838-1lysaxz.gallery

A norvég Snøhetta tervezte múzeum építési munkálatai jelentősen lelassultak, mivel szeptember óta a Port Authority nem hajlandó újabb szerződéseket aláírni, illetve az érvényeseket meghosszabbítani. A szervezet a National September 11 Memorial and Museum Alapítványán hajtaná be az építkezés büdzsén felüli, eddig 156 millió dollárra hízott pluszköltségét; az alapítvány viszont ezt nem fogadja el, sőt, az átadás késése miatt százmilliós kötbért emleget. Komoly vita van arról is, kinek kéne állnia azt a háromszáz millió dolláros költséget, amelybe a helyszínhez kapcsolódó biztonsági intézkedések és építmények kerülnek majd.

A WSJ forrásai szerint a viták nem tegnap kezdődtek, csak a szeptemberi tízéves évfordulóra tekintettel eddig azokat nem hozták nyilvánosságra. Ugyanakkor mindkét oldal megnyilatkozói azt mondták: van hajlandóság a megegyezésre. Ezt megkönnyítheti, ha a két közszervezet közös ellenfélre talál Larry Silversteinben; a fejlesztő három torony újjáépítésének jogait birtokolja, ám ezek a munkálatok is állandó támadásokat gerjesztenek.

építkezés, építészet, new york, wtc, múzeum, snohetta, amerika, 2011 Icon_print

A 2011. szeptember 11-án átadott emlékmű és az épülő múzeum New York-ban

A szeptember 11-i terrortámadás épülő emlékmúzeuma New York-ban, 2011 augusztusában

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317