Logomain

Csend honol a legnagyobb Guggenheim építési területén

By Kovács Dániel 2011. október 25. 10:42

szerk at hg dot hu

Felülvizsgálja a felelős minisztérium a vasbeton-szerkezet kivitelezésére kiírt tender eredményét, így leálltak a munkák az abu-dhabi Boldogság-szigeten épülő Guggenheim-múzeum területén. A világ legnagyobb Guggenheimjét, az eredetileg New York-i székhelyű múzeum globális terjeszkedésének koronaékszereként 2006-ban jelentették be és 2013-as átadási határidejét nemrég módosították 2015-re – a gazdasági válság ugyanis Abu-Dhabi szárnyait is megnyeste.

Felülvizsgálja a felelős minisztérium a vasbeton-szerkezet kivitelezésére kiírt tender eredményét, így leálltak a munkák az abu-dhabi Boldogság-szigeten épülő Guggenheim-múzeum területén. A világ legnagyobb Guggenheimjét az eredetileg New York-i székhelyű múzeum globális terjeszkedésének koronaékszereként 2006-ban jelentették be és 2013-as átadási határidejét nemrég módosították 2015-re – a gazdasági válság ugyanis Abu-Dhabi szárnyait is megnyeste.

Guggenheim_abu_dhabi20130604-19838-1yuw97q.gallery

A Frank Gehry tervezte épület kivitelezési munkáinak pályázatán 11 cég indult, köztük dél-afrikai, dél-koreai és kanadai vállalatok is vannak. A Turizmusfejlesztési és Befektetési Minisztérium az összes pályázónak visszafizeti az 1 160 ezer forintnak megfelelő kivételi díjat. A minisztérium ugyanakkor tagadja, hogy ez a múzeum törlését jelentené, mivel a terület feltöltése és a tengeri védőfal már elkészült (ez látható a terület műholdképén is). A szóvivő szerint a gyűjtemény folyamatosan gyarapszik, és hamarosan kiírják az újabb kivitelezési tendert is. 

A Solomon R. Guggenheim Museum and Foundation igazgatója, Richard Armstrong ugyanakkor nemrég a The Art Newspaper kérdésére elismerte: a munkák egyértelműen lelassultak Abu-Dhabiban, a kormányzati szervek ugyanis folyamatosan felülvizsgálatokat rendelnek el. Armstrong szerint azonban azok a híresztelések, miszerint több építésziroda a kifizetések hiánya miatt visszaadta megbízásait, alaptalanok. Ezt a Louvre szomszédos múzeumát tervező Atelier Jean Nouvel is megerősítette, mondván: nem voltak problémáik a tervezési munkák kifizetésénél. Nouvelék múzeumának átadási dátumát egyébként tavaly tolták el, az eredetileg tervezett 2012-ről 2013-ra.

A Boldogság-sziget beruházása, amelyet egy mérnöki szaklap 2010-ben az univerzum tíz legnagyobb projektje közé sorolt, a tervek szerint 2018-ra készül el.

építészet, guggenheim, múzeum, frank gehry, abu dhabi, terv, guggenheim abu dhabi Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317