Logomain

Befejezték Olaszország legmagasabb épületét

By Kovács Dániel 2011. október 24. 15:44

szerk at hg dot hu

Az október 15-én befejezett Garibaldi-torony négyszer olyan magas, mint a pisai ferde torony, és rádupláz a milánói katedrálisra is. A 230 méter magas épület, amely Milánó új városnegyede, a Porta Nouva éke, az Unicredit Bank székháza lesz.

Az október 15-én befejezett Garibaldi-torony négyszer olyan magas, mint a pisai ferde torony, és rádupláz a milánói katedrálisra is. A 230 méter magas épület, amely Milánó új városnegyede, a Porta Nouva éke, az Unicredit Bank székháza lesz.

Garibaldi_120130604-19838-1afmva7.gallery

Fotó: matteotarenghi, flickr.com

A Garibaldi-ház befejező elemét, az épület egyik sarkán emelkedő, spirális torony fémcsúcsát helikopterrel emelték a helyére október 15-én; azóta büszkén leng rajta az olasz zászló. Európai összehasonlításban, magasságát tekintve egyébként a torony az első tízben sem szerepel: hét moszkvai, három madridi, két frankfurti, valamint egy-egy párizsi, londoni és isztambuli magasház előzi meg. A 100%-ban az Unicredit által kibérelt toronyházat a LEED Arany-fokozatánek szeretnék megfeleltetni.

Fotó: batrax, flickr.com

A Porta Nouve Garibaldi Tower tervezője a Pelli Clarke Pelli építésziroda, amelynek névadója, César Pelli néhány évvel ezelőtt még a világ legmagasabb épülete tervezőjének mondhatta magát – a Petronas-tornyokat azóta lekörözte a Taipei 101 és a Burj Khalifa is. Pelli így is a világ legnépszerűbb toronyház-építészei közé tartozik, igaz, nemrég Sevillában botrányba is keveredett emiatt. A várost 1987-ben megszerzett világörökségi címének elvesztésével fenyegette meg az UNESCO, ha a Cajasol bank 178 méter magas toronyháza felépül – az ugyanis jóvátehetetlenül belelógna a védett várossziluettbe. A torony tervezőjeként a Pelli Clarke Pelli visszautasította a vádakat, mondván: a Cajasol-székház nem tönkreteszi, hanem uralja majd a város képét.

Milánó új büszkesége, a Garibaldi-torony egy nagyobb fejlesztés része az 1963-ban emelt Porta Garibaldi vasútállomás szomszédságában, ahol a város legújabb üzleti negyedét alakítják ki.

építészet, irodaház, milánó, cesar pelli, magasház, césar pelli, rekord, pelli clarke pelli, milano Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317