Logomain

Zaha Hadid fürdőszoba-barlangja Londonban

By Dillmann Vanda 2011. október 21. 14:40

szerk at hg dot hu

_mg_514820130604-19838-1yp32f5.gallery

zaha hadid roca bejárat

_mg_536420130604-19838-1w2ncfd.gallery

zaha hadid roca

_mg_562220130604-19838-904kgu.gallery

zaha hadid roca

Untitled-120130604-19838-4zzapa.gallery

zaha hadid roca london

Untitled-220130604-19838-kwv7ew.gallery

zaha hadid roca london gallery

Október 13-án nyílt meg Zaha Hadid csapatának legújabb épülete

Október 13-án nyílt meg Zaha Hadid építészcsapatának legújabb épülete. A világhírű, a szakma legnagyobb elismeréseit magáénak tudó Hadid a világ egyik vezető fürdőszobai termékeket gyártó cégének, a Rocának tervezett extra bemutatótermet a brit főváros egyik legfelkapottabb kerületében, a King’s Road-tól nem messze.

A mostani bemutatóterem nem az első ilyen kezdeményezése volt a Rocának, hiszen korábban már Barcelonában, Madridban és Lisszabonban is épültek nagy tervezőirodákkal karöltve Roca Gallery-k. A spanyol Roca, a technológiai újdonságokat halmozó fürdőszobai cég még 2009-ben választotta ki Zaha Hadidot és csapatát legújabb, brit bemutatótermük megtervezésére és kivitelezésére. A vállalat jelszavai, a design, innováció, fenntarthatóság és kényelem – e négy irányvonal mentén kellett tehát az építészirodának elindulnia.

A Roca London Gallery hatalmas, 1100 m2-es enteriőrje nem csupán a cég termékeinek bemutatóterme, hanem egy sokoldalú, lehetőségek tárházat magában rejtő épület. A tervek szerint a galériában különféle szociális és kulturális eseményeket rendeznek meg, így kiállítások, meetingek, viták és prezentációk helyszínéül is szolgál majd.

Egy fürdőszobai bemutatóterem funkciójából adódóan magában hordozta az építészek legfontosabb inspirációs forrását: a vizet. A bemutatóterem külsejének és belsejének is alapvetően meghatározó eleme lett a víz folyása, a vízcseppek és hullámok felidézése.

A víz mint inspirációs forrás már a Roca London Gallery dinamikus, homlokzatán is megjelenik. Az organikus, barlangszerű, egyszerű szürke homlokzatot üveg főbejárat és nagyméretű ablakok tagolják, amin keresztül az utcán sétálva bepillantást nyerünk az igencsak csalogató belső terekbe.

Az épületbelső egyértelműen a víz fogalmára összpontosít, abból szerzi inspirációját. Az enteriőrben a falaktól elkezdve a mennyezeten és a bútorokon át minden a folyékonyság, hullámzás hatását kelti. A hosszított, kivilágított vízcseppek csak erősítik ezt a hatást. A bemutatóterem bútorai, kiállított termékei vízmosta köveknek tűnnek. Kétféle, egymással ellentétes hangulatot keltő faltípust használtak a tervezők: egyrészt a csillogó, könnyűszerkezetes fehér felületeket, másrészt pedig matt, szürke látszóbeton falakat. E modern, innovatív alapanyagok használata is részét képzi az épület koncepciójának – csak úgy, mint a Roca a fürdőszobagyártásban, a Zaha Hadid Architects az építészet terén képviseli az innovációt, újítást.

A dinamikus bemutatóterem és igencsak expresszív – vizuális és interaktív – élményt nyújt látogatóinak, ahová valószínűleg nem csupán a potenciális vevők, hanem az építészet és design iránt lelkesedők is be fognak térni egy-egy londoni séta alkalmával.

építészet, fürdőszoba, zaha hadid, víz, nagy-britannia, london, anglia, zaha hadid architects, roca, roca london gallery, zha Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317