Logomain

Lezárult Budapest legnagyobb kertvárosi fejlesztésének kivitelezése

By HG.HU 2011. október 6. 14:49

szerk at hg dot hu

Lezárult Budapest legnagyobb kertvárosi fejlesztésének kivitelezése a III. kerületben.

Mintegy 1,3 milliárd forintos beruházással szeptember végére elkészült a III. kerületben található Harsánylejtő Kertváros teljes tereprendezése, úthálózatának kialakítása és a terület közművesítése. A főváros legnagyobb kertvárosi fejlesztésének számító projekt első ütemében 88 telket alakított ki összesen 39 hektárnyi területen a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt., azaz a BIF.

Kertvarosi20130603-19838-ojogcu.gallery

Bár az idei év során napvilágot látott telekpiaci elemzések egyöntetűen ingatlanpiaci válságról, csökkenő árakról és folyamatos túlkínálatról beszélnek, a minőségi fejlesztések iránti kereslet változatlanul létezik, főként, ha az elérhető áron emberi léptékű életteret, korszerűen közművesített, egészséges lakókörnyezetet ígér. Ehhez képest Budapesten az elmúlt években nem indult olyan átgondoltan megtervezett, nagy területen történő kertvárosi fejlesztés, amely a színvonalas infrastruktúrát, közműhálózatot és a jogi, üzleti feltételek biztonságát a valós vásárlói árigényeknek megfelelően kínálná.

Ezt a piaci rést felismerve a BIF az elmúlt évek egyik legnagyobb méretű lakóingatlan-fejlesztésébe kezdett a III. kerület Testvérhegy-Hármashatárhegy-Csúcshegy által határolt részén, ahol egy 39 hektáros (kb. 1500 teniszpályát kitevő) területen több ütemben 176 építési telket alakít ki az elkövetkező öt évben, több mint 3 milliárd forintnyi fejlesztési forrás felhasználásával. A mosatni, első ütemben a társaság főként 1000-2000 nm nagyságú telkeket értékesít, amelyek önálló családi ház, ikerház, vagy 4 lakásos társasház építésére alkalmasak.

Az első ütem teljes közmű- és úthálózata terv szerint elkészült. Az utak 12, ill. 16 m széles közterületen, 5,5 m szélességben aszfaltozva, közvilágítással épültek meg, a telkekhez kapcsolódva megfelelő számú parkolót és járdát is kialakítottak. A közművek földkábelen érkeznek, így a látogatók már most is rendezett viszonyokat találnak. A projekt során 25 000 nm szilárd útburkolat épült ki és több mint 13 km csővezetéket és közel 9 km kábelt fektettek le. A munkálatok két fő kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft. és a Vertikál Bau Kft.

A minőségi építészeti megoldások térnyerését és az egyedi, vásárlói igények figyelembevételét igazolja, hogy a BIF közelmúltban lezajlott,„Itt fogunk lakni!” elnevezésű online építészpályázatára – a magyar viszonylatokban soknak számító – több mint 70, fenntartható építészeti megoldásokat tartalmazó pályamunka érkezett. A telkek megvásárlóinak lehetőségük van felvenni a kapcsolatot a tervpályázat nyertes építészeivel, akikkel személyes konzultációt követően megterveztethetik álmaik otthonát.

További információ és a díjnyertes építész pályázatok megtekintése: www.harsanylejto.hu/alomotthonok


A közművesítésről bővebben: http://harsanylejto.hu/view/pdf/harsanylejto_kozmuvesites.pdf

Forrás: sajtóanyag

építészet, ingatlan, budapest, fejlesztés, magyarország, kertváros, harsánylejtő, itt fogunk lakni pályázat, III. kerület Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317