Logomain

Nagyszabású, vidám és legális graffitizés a Design Terminálnál

By Kovács Dániel 2011. október 4. 08:27

szerk at hg dot hu

Urban Tactics Budapest: október 8-án az Erzsébet téren déltől a 19 órás megnyitóig élőben alkotnak a street art mesterei.

Az Art Moments by Hybridart egy kis ízelítőt szeretne adni abból, hogy milyen lenne, ha nap mint nap minőségi műalkotásokkal találkoznánk az utcán. Az Urban Tactics részeként a meghívott külföldi és magyar urbanart művészek városszerte megfestenek egy-egy óriásplakátot, majd október 8-án az Erzsébet téren déltől a 19 órás megnyitóig élőben alkotnak.

Urban Tactics x Breakone

A Design Hét Budapest keretén belül az Urban Tactics című, külföldi művészeket felvonultató, élőfestéssel egybekötött urbanart kiállítás az őszi Art Moments kiemelt nyitó programja. A tárlat a graffiti határait feszegeti azzal a nem titkolt céllal, hogy megmutassa mi mindent rejt magában ez a műfaj. Az egész napos program kezdéseként a meghívott külföldi és magyar művészek (MadC, Robert Proch, Julian Kimmings, Jana und Js, R.A.M., Breakone, Fat Heat) mindegyike élőben alkot a Design Terminálnál, mely során a látogatók betekintést nyerhetnek az alkotói folyamatba.

Urban Tactics X Fat Heat

A graffitit, streetartot gyakran ignorálják a hagyományos kiállítóterek és jogtalanul lenézik, úgy ítélve meg, hogy nem sok köze van a klasszikus művészethez. Miközben a városi környezet és életforma alapvető inspirációs forrásai a kortárs kultúrának, művészetnek. A kiállításon résztvevő művészek mindegyike vagy aktív urban alkotó vagy urban artos, graffitis gyökerekből táplálkoznak, melyek hatásai megfigyelhetők munkásságukon. Igényesség, kidolgozottság, koncepciózusság jellemzi a munkájukat. A tárlat megpróbálja körüljárni, felölelni a műfaj sokszínűségét és megmutatni a különböző művészek stílusbeli sajátosságait, különösen hangsúlyt fektetve arra, hogy bebizonyítsa a graffiti, az urban art nem egyenlő az utcai vandalizmussal, rongálással, falfirkálással, öncélú taggeléssel.

budapest, graffiti, street art, program, urban style, design hét 2011, urban tactics Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317