Logomain

Köztérszínesítés Kőbányán

By Ongrádi Melinda 2011. szeptember 19. 14:24

szerk at hg dot hu

Színes Város Projekt, Kőbánya

Szombaton átadták a köztérszínesítéssel foglalkozó Színes Város Projekt újabb két helyszínét Kőbányán. A falfestés legutolsó fázisait Cseh László háromszoros olimpiai ezüstérmes, világbajnok, tizenötszörös Európa-bajnok úszó (Kőbánya díszpolgára), Kucsák László országgyűlési képviselő, és Megyeri András, a Színes Város Mozgalom vezetője a kamerák előtt, ecsettel a kezükben közösen fejezték be. Ezzel ünnepélyesen átadták a több, mint négyszáz négyzetméter kiszínesedett falfelületet Budapest tizedik kerületében, amely a Színes Város eddigi legnagyobb munkája is egyben.

Szines_varos_kobanya20130603-19838-9a8wrc.gallery

Mácsik András önkormányzati képviselő egyéni beadványa alapján tavaly októberben kezdődött egyeztetés, amelynek eredményeképpen született meg a megállapodás idén júniusban a tizedik kerületi önkormányzattal. A hosszú távú együttműködés célja, hogy a tizedik kerület is színesedjen, ahogy eddig színesedett már a Színes Város által Budapesten a második, a harmadik, az ötödik, a kilencedik, a tizenkettedik, és a huszadik kerület is.

Az első fázisban készült el az Újhegyi lakótelepen található Éltes Mátyás Általános Iskola több, mint kétszázötven négyzetméteres falfelületének teljes felújítása. A második fejezet munkálatai pedig nemrég fejeződtek be. A Kőbányai Önkormányzat fontos feladatának tartja a kerület elhanyagolt, funkcióját vesztett köztereinek felújítását és az élhetőbb, szerethetőbb városkép kialakítását. Ennek első állomása volt a kerület újhegyi városrészének kiszínesítése.

A Színes Város Mozgalom 2009-ben kezdte meg működését, idén pedig csatlakozott a Let"s Colour Magyarország Egyesület település szépítő kampányához is, ami által már nemcsak Budapesten, hanem az egész országban színesedtek a falak. Nyáron Budakalász, Sopron, valamint Tés és Magyarcsanád szépült meg, mostanra pedig Kőbánya is. A Let"s Colour célja, hogy erősítse a közösségek bevonását a közfestésben. Hajtottak már végre akciókat Indiában, Nagy-Britanniában, Brazíliában, Franciaországban, és 2011-től Magyarországon is elkezdték tevékenységüket.

Még több kép a projektről itt!

Forrás: sajtóközlemény

budapest, köztér, színek, városszépítés, kőbánya, színes város projekt, dulux let's colour Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317