Logomain

Barnamezős városfejlesztés

By HG.HU 2011. augusztus 30. 09:30

szerk at hg dot hu

Chendgu, Chicago, SOM

A Skidmore, Owings and Merrill LLP (SOM) iroda készíti a kínai Chendgu illetve az illinoisi Chicago felhagyott acélműveinek helyén épülő városnegyedek tervét. A kínai acélcső gyár, valamint a chicagói üzem helyén egyaránt 200 hektáros barnamezős beruházás valósul meg.

Som20130603-19838-purbdt.gallery

Chengdu, Szecsuán tartomány fővárosa, nyugat-Kína legfontosabb gazdasági, közlekedési és kommunikációs központja. A város és szűkebb vonzáskörzetének népessége az elmúlt negyven év alatt közel megtízszereződött, jelenleg több mint 14 millióan lakják. A rohamosan fejlődő városban égető szükség mutatkozik új lakásokra. A SOM tervei alapján a Chengdu Steel Co. Ltd. acélipari vállalat üzeme helyén fenntartható, vegyes használatú, gyalogosbarát, sűrűn beépített városrész épül. A lakó-, kereskedelmi-, illetve irodaépületek tömbjei a várost átszelő Ha folyó, illetve a fő közlekedési folyosó, a Donga Da sugárút mentén épülnek fel. A tömbök belsejét parkok és sétányok hálózata tölti ki, a lakosokat és a látogatókat számos új metróvonal építésével ösztönzik majd a tömegközlekedés használatára.

A pittsburghi U.S. Steel még a századforduló idején kezdte meg az acélgyártást a Michigan tó partján, azonban a nehézipar válsága következtében 1992-ben üzeme bezárására kényszerült. Az épületek bontása után egészen 2010-ig üresen állt Chicago utolsó beépítetlen tóparti területe. A belvárostól mintegy 16 kilométerre fekvő értékes ingatlan sokáig elkerülték a befektetők, mivel több méter vastagságban borítja az acélgyártásból visszamaradt kohósalak. A rekultivációt követően 2012-ben indul a 4 milliárd dolláros beruházás.

A SOM a terület rendezési tervét a pekingi olimpiának helyt adó Olimpic Green városnegyedet tervező Sasaki irodával koprodukcióban készítette el. A projekt 25-45 éves időintervalluma alatt 13 575 lakást, 1 630 000 négyzetméter kereskedelmi területet, egy 1500 férőhelyes vitorláskikötőt, és egy új középiskolát építenek fel. Az ideköltöző mintegy 150 000 új lakó kényelmét 50 hektárnyi közpark és új tömegközlekedési vonalak szolgálják majd.

építészet, som, városfejlesztés, chicago, terv, skidmore owings merrill, chendgu Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317