Logomain

A legnyitottabb svájci bank

By Heissmann Ági 2011. július 11. 09:52

szerk at hg dot hu

Untitled_420130603-19838-28xpz2.gallery

Zürich Raiffeisen

Untitled_620130603-19838-53mr7u.gallery

Zürich Raiffeisen

Untitled_120130603-19838-1cvecol.gallery

Zürich Raiffeisen

Untitled_220130603-19838-1r6oztd.gallery

Zürich Raiffeisen

Untitled_320130603-19838-160nzz9.gallery

Zürich Raiffeisen

A NAU tervezett Zürichben egy új Raiffeisen bankot, amely feloldja az ügyfél és az alkalmazott közötti hagyományos tér korlátait, megteremtve így egy új típusú „nyitott bankot”, egy barátságos társalkodót. A fejlett technológiának köszönhetően a bank infrastruktúrája nagyrészt láthatatlan, az alkalmazottak „terminálja” rejtett bútorelemekből épül fel, míg egy robot-visszakereső rendszer 24 órás hozzáférést biztosít a széfekhez.

A NAU tervezőinek jóvoltából Zürichben olyan új bank létesülhet, amely feloldja az ügyfél és az alkalmazott közötti hagyományos tér korlátait, megteremtve így egy új típusú „nyitott bankot”, egy barátságos társalkodót. A fejlett technológiának köszönhetően a bank infrastruktúrája nagyrészt láthatatlan, az alkalmazottak „terminálja” rejtett bútorelemekből épül fel, míg egy robot-visszakereső rendszer 24 órás hozzáférést biztosít a széfekhez.

A néhol áttört, fehér légies falak, az elrejtett munkaeszközök igyekszenek elterelni a figyelmet a bank szerepéről, és hívogató környezetet, egyfajta nyitott „agora” hangulatot hivatottak megteremteni, ahol az ügyfelek interaktív módon ismerkedhetnek meg a bank új szolgáltatásaival és termékeivel. Spontán módon lehet beszélgetést kezdeményezni az érintőképernyővel felszerelt információs pultnál, amelyen keresztül követhetőek a világpiac valós idejű adatai, de játékos módon felfedezhető a zürichi Hottingen negyed története vagy éppen olvashatóak a legfrissebb sporteredmények.

Az elegánsan áramló falak egyetlen folyamatos egységbe kapcsolják össze a teret, amely felöleli az ügyfélfogadót és az alkalmazottak munkaterületeit is, és kivezet a tágas belső udvarra. A terv során fokozottan figyeltek a magánszféra különböző fokozatainak megteremtésére, illetve törekedtek a természetes fény bejutásának maximalizálására. A falak membránként kötik össze és választják is el egyben a nyitott, nyilvános teret a privát konferenciatermektől. A falakon hírességek absztrakt portréi láthatóak Himacs-ba (akrilkötésű ásványi anyag) belemarva, kihasználva a legújabb digitális gyártási technológiákat. A bank gazdagon dekorált, de mégis átlátható és funkcionális tere utal a hely kulturális múltjára, miközben egyértelműen a jövő felé mutat.

építészet, zürich, nau, raiffeisen Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317