Logomain

Magyar hódítás a Seychelle-szigeteken

By OM 2011. május 11. 14:12

szerk at hg dot hu

Seychelle_la_digue20130603-19838-17byz0o.gallery

Seychelle-szigetek La Digue

Seychelle_120130603-19838-saqq2o.gallery

Seychelle-szigetek Trigranit

Seychelle_220130603-19838-ourkeo.gallery

Seychelle-szigetek TriGranit

Seychelle_320130603-19838-15vgyfj.gallery

Seychelle-szigetek TriGranit

Seychelle_index_120130603-19838-122l76c.gallery

seychelle index 1

Seychelle_index_220130603-19838-v819fy.gallery

seychelle index 2

Seychelle_index_320130603-19838-1hfuvkv.gallery

seychelle index 3

L10_bathroom_120130603-19838-1lxkmf4.gallery

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Fürdőszoba

L11_bathroom_320130603-19838-rza1un.gallery

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Fürdőszoba

L0_exterior_120130603-19838-12baf8e.gallery

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Üdülőépület

14_seafood_restaurant_1_m-solata20130603-19838-49zn4h.gallery

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Étterem

02_dive_bar_2_m-solata20130603-19838-1xoikg0.gallery

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Bár

11_resort_center_overview_m-solata20130603-19838-e4r2cy.gallery

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Központi épület

Nyito20130603-19838-uo9wcm.gallery

Fürdőszoba nyitó

2012 végén nyithat a TriGranit tulajdonosi köréhez kapcsolódó Polus Investments beruházása az álomszigeteken. <br/>

Korábban már napvilágot láttak a hírek, amelyek szerint a TriGranit-csoport tulajdonosi köréhez kapcsolható projektcég, a Polus Investments egzotikus vizekre evez egy nagyszabású befektetéssel: a Seychelle-szigetekhez tartozó Long Islanden terveznek létrehozni egy luxus üdülőkomplexumot. Az első tervekben még 2007-es átadás szerepelt, a projekt azonban csúszik: a jelenlegi tervek szerint a várható nyitás 2012 negyedik negyedévében lesz.

Tudtunkkal ez az első magyar tervezésű és szervezésű beruházás az Indiai-óceán szigetvilágában - a hagyományos helyi építészet vonásait tükröző létesítmény tervezője ugyanis a Fazakas György Építésziroda, amelynek névadó alapítója Jean-Paul Viguier építésszel együtt jegyzi a Vörösmarty No 1. irodaházat is. Lapunk utánajárt, hogy haladnak a munkálatok, és a legújabb látványterveket is megszereztük.

A Seychelle-szigetek az Indiai-óceánban, Afrikától keletre, az Egyenlítőtől délre található, 155 kisebb-nagyobb, gránitból vagy korallzátonyokból felépülő földdarabból álló szigetcsoport és önálló állam. 1976-ig brit, előtte francia gyarmat volt. A különböző bevándorlóktól származó lakosság legnagyobb része Mahé szigetén él, ezenkívül Praslin és La Digue szigetén található nagyobb populáció. A szigetek klímája egyenletes, a hőmérséklet 24-31 Celsius fok között ingadozik, viszonylag magas páratartalommal. A Mahétól 3,5 kilométerre keletre, a Ste Anne tengeri nemzeti parkban fekvő Long Island valaha börtönsziget volt, ma azonban elhagyatott. Legmagasabb pontja 70 méterre emelkedik a tengerszint fölé; a buja trópusi növényzettel fedett sziget funkciója miatt korábban elzárt terület volt.

A TriGranit-csoportnál is alkalmazott jól bevált fejlesztési gyakorlat szerint az önálló Polus Investments projektvállalat 2005-től számítva 49 évre vette bérbe a 21 hektár alapterületű szigetet, további 50 éves hosszabbítás lehetőségével. A tervezett üdülőkomplexumot a hongkongi székhelyű Shangri-La hotellánc fogja üzemeltetni, amelynek fő profilját a luxusszállodák és -üdülőlétesítmények alkotják. A Long Island-i együttesben helyet kap majd többek között egy nyolcszobás, úszómedencés elnöki villa, további 51, különböző igényeknek megfelelően kialakított villa és 32 hotelszoba, uszoda, rekreációs és sportlétesítmények, éttermek, bárok és kereskedelmi egységek. Amennyiben azonban igény mutatkozik rá, a további terjeszkedés is része a terveknek.

„Az üzemeltető kiválasztása, az engedélyek megszerzése és a gazdasági válság okozta időszakos megtorpanás miatt készül el valamivel később a beruházás. Szerencsére ebben a régióban, ebben a kínálati kategóriában nagyon hamar visszatért a kereslet, így folyik az építés” – tájékoztatja lapunkat Tábori György, a TriGranit pr-igazgatója. „A mintaépületek teljesen készek (még berendezés nélkül), a lakóépületek mellett jelentős közműberuházásokat is el kellett végezni, ami ütem szerint halad.”

A befektető a beruházás számos elemét kiemelten előnyösnek tartja: ilyen például, hogy ez lesz a Seychelle-szigetek egyetlen olyan tagja, ahol a teljes sziget egy üdülőlétesítményt alkot. Kedvező továbbá, hogy a szigeten nem találhatók veszélyes állatok (kígyók, skorpiók). A beruházó nyilatkozata szerint már megszerezte a szükséges engedélyeket, a Shangri-La hotellánc neve pedig garanciát jelent az üzemeltetés majdani magas színvonalára.

„Európától – a cégcsoportunk hagyományos fejlesztési területétől - nagyon nagy a fizikai távolság, eltérő klíma- és technológiai viszonyok mellett kell dolgozni. Például a csak tengeri megközelíthetőség miatt állandó odafigyelést igényel az apály-dagály miatti logisztika, főleg a nehéz, nagymerülésű szállítóhajókkal” – vázolja Tábori György a munkálatok nehézségeit. „A szigetcsoporton messze nem áll rendelkezésre megfelelő számú munkaerő, így őket más országokból, külön munkavállalási engedéllyel, elszállásolással, mindennemű ellátással kell folyamatosan biztosítani úgy, hogy a régióban más nagy hotel- és üdülőközpont-fejlesztések is zajlanak, ami a szakképzett munkaerőt felszippantja.”

Az eredeti elképzelésekben tengerre épített házak is szerepeltek, ezek az első ütemben nem valósulnak meg, azonban a befektető a továbbiakban sem mond le róluk, „ez lehet a sziget második ütemű fejlesztése, ha további valós igény lesz rá” – véli Tábori György.

Az elmúlt években több nagyléptékű beruházás is megvalósult a szigeteken: ilyen az Eden Islands, amely egy Mahéhoz híddal kapcsolódó mesterséges szigeten jött létre, illetve a luxuskategóriát képviselő Four Seasons Resort Seychelles. A szigeteken az ingatlanárak meredeken emelkedtek az elmúlt tíz évben, és a válság hatására is csak a belsőbb területeken fekvő ingatlanok ára esett vissza csekélyebb mértékben. Sok befektető érkezik Dél-Afrikából, Olaszországból, Franciaországból, Nagy-Britanniából és Oroszországból; az idelátogató turisták nagy része (80 százaléka) szintén európai.

A Polus Investments elhelyezkedését, kivitelezését és szolgáltatását tekintve is felsőkategóriás luxusberuházást kíván megvalósítani, amely azonban szélesebb piaci rétegeket céloz meg, így az önálló, nagy alapterületű, többszobás, saját úszómedencés villák mellett társas villákat és kis szállodát is beterveznek az új elképzelésbe, ami a kulcsszámnövekedés mellett az egyéb szolgáltatások (éttermek, strand, wellness központ stb.) kihasználtságát is növeli. Az ötcsillagos üdülőkomplexum a remények szerint kitölti majd a meglévő négycsillagos szolgáltatások és a legfelső, csúcskategóriás létesítmények között tátongó piaci rést.

Még több kép a létesítményről az építész honlapján.

magyar építészet, terv, trigránit, seychelle-szigetek, trigranit, polus investments, fazakas györgy építésziroda Icon_print

Seychelle-szigetek La Digue

Seychelle-szigetek Trigranit

Seychelle-szigetek TriGranit

Seychelle-szigetek TriGranit

seychelle index 1

seychelle index 2

seychelle index 3

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Fürdőszoba

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Fürdőszoba

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Üdülőépület

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Étterem

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Bár

A Seychelle-szigetekre tervezett beruházás látványtervei - Központi épület

Fürdőszoba nyitó

Hg_pasaret_szponzor_title
Logomain
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317