Logomain

Építészhallgató az egyiptomi forradalom hangja

By Kovács Dániel 2011. március 23. 10:50

szerk at hg dot hu

Egyetlen éjszaka alatt világhírűvé és az egyiptomi felkelés szimbólumává vált az a fiatal énekes, aki az egyiptomi Tahrír téren előadott saját dalában követelte Hoszni Mubárak elnök távozását. A 23 éves Ramy Essam „civilben” a Mansoura University építészkarának hallgatója, akit nem sokkal a koncert után megkínoztak az egyiptomi rendfenntartók. <br/>

Egyetlen éjszaka alatt világhírűvé és az egyiptomi felkelés szimbólumává vált az a fiatal énekes, aki az egyiptomi Tahrír téren előadott saját dalában követelte Hoszni Mubárak elnök távozását. A 23 éves Ramy Essam „civilben” a Mansoura University építészkarának hallgatója, akit nem sokkal a koncert után megkínoztak az egyiptomi rendfenntartók.

Ramy Essam énekel a kairói Tahrír téren

Az esetről az NPR zenei csatorna tudósítója számol be, akinek a betegágyon fekvő énekes idézte fel a történteket. Ramy azt követően vált országszerte népszerűvé és ismertté, hogy a Tahrír téren, a forradalom központjának színpadán Maskahel (azaz „Probléma”) nevű bandájával előadta a

Ramy március 9-én Kairóban lépett fel egy koncerten, majd hazafelé menet a Tahrír téren hirtelen letartóztatták, körülbelül száz másik jelenlévővel, tüntetőkkel és járókelőkkel együtt. A rendőrök – emlékszik vissza – az Egyiptomi Nemzeti Múzeum egyenruháját viselték, az utóbbi időben ugyanis az vált a biztonsági erők főhadiszállásává. A lefogottakat egy udvarba hurcolták és összeverték; Ramyt vasbotokkal és elektromos árammal kínozták. Amikor végre elengedték, alig tudott hazamenni.

Történt mindez annak ellenére, hogy Mubárak elnök február 11-én lemondott a hatalomól, és a vezetést ideiglenes kormány kezébe adta. Ramy Essam azonban nem hibáztatja a hadsereget: bízik abban, hogy amit rendeződik a helyzet, kivizsgálják az ügyet.

építészet, egyiptom, videó, kairó, video, ramy essam Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317