Logomain

Új homlokzatot várnak a moszkvai Puskin mozihoz

By Séllei Lilla 2011. február 11. 17:01

szerk at hg dot hu

A “changing the face” – a moszkvai Puskin mozi című pályázat célja nem az, hogy visszaállítsa ez épület eredeti állapotát, hanem, hogy egy új, jövőbemutató arculatot kapjon.

A DuPont, az Orosz Építészek Szakszervezete, a Brit Királyi Építészek, a YEM Építészeti Információk Központja, az Architizer.com és a Karo Film közösen indítja útjára egy nemzetközi ötletpályázat hatodik felvonását. A “changing the face” – a moszkvai Puskin mozi című pályázat célja nem az, hogy visszaállítsa ez épület eredeti állapotát, hanem, hogy egy új, jövőbemutató arculatot kapjon.

Moszkva_puskin_mozi_39920130603-19838-k0avlb.gallery

kép: wikipedia.org

A Puskin Filmszínház újratervezése esélyt adhat a mozinak, hogy a Moszkvában elfoglalt központi helyéhez méltó, a kulturális életben jelentősebb szerepet vállaljon. Valamint a pályázat szintén alkalmat adhat arra, hogy az épület más arculatot adjon a Puskin térnek, ahol meghatározó jelentőséggel bír. Az épület homlokzatának újratervezése tehát nem csupán egy felületes átépítés, hanem olyan változás lehet, amely megváltoztatja a hely dinamikáját.

A koncepció először 2008-ban merült fel egy workshop alkalmával, ahol a római Colosseum volt a téma, majd később Bukarestben, Prágában, Zágrábban és Athénban is szakmai beszélgetésekre adott okot. Ezekben a városokban arra kérték fel az építészeket, hogy dolgozzanak ki egy homlokzattervet egy ellentmondásos szerepet betöltő épületnek, melyet a helyi intézetekkel együttműködve a DuPont cég választott ki.

Az építészeket arra kérik, hogy előítéletek nélkül, teljesen szabadon alkossanak egy új homlokzatot, új modern anyagokat és építészeti megoldásokat beépítve az eredeti történelmi épületbe.

A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a tervezők legalább egy DuPont terméket használjanak fel, ami lehet DuPont™ Corian® high-tech felületű kültéri burkolóanyag, DuPont™ SentryGlas® és DuPont™ SentryGlas® Expressions™ integrált réteg a strukturált, dekoratív laminált üvegekhez, DuPont™ Tyvek® fejlesztett membrán az épületburkoláshoz, DuPont™ Alesta® építészeti alapozáshoz és DuPont™ Teflon® építészeti szöveteket és felületet védő dekoratív réteg.

A projekteket nemzetközi zsűri bírálja majd el: Andrej V. Bokov az Orosz Építészek Szakszervezetének elnöke/ Szergej Szkuratov, a Sergey Skuratov Architects iroda építésze/ Alekszej Ucsitel, filmrendező/ Kerem Erginoğlu, az ‘Erginoğlu&Çalışlar Architects’ iroda építésze/ Corrado Tibaldi, a DuPont Building Innovations építésze/ Matthias Hollwich, építész, a CTF 2010-es nyertese / Marc Kushner, építész, szintén a CTF 2010-es nyertese.

Díjak: 1. díj – 10 000 Eur 2. díj – 5000 Eur 3. díj – 3000 Eur

További információ: changingtheface.com

építészet, moszkva, mozi, pályázat Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317