Logomain

Íme Peking legmagasabb tornya

By Kovács Dániel 2011. január 28. 13:16

szerk at hg dot hu

Fél kilométert is meghaladó magasságával már jócskán a szupermagas kategóriába tartozik majd Peking legújabb felhőkarcolója. A város legmagasabbjának szánt Z15 első látványterveit a napokban mutatták be. <br/>

Fél kilométert is meghaladó magasságával már jócskán a szupermagas kategóriába tartozik majd Peking legújabb felhőkarcolója. A város legmagasabbjának szánt Z15 első látványterveit a napokban mutatták be.

Peking220130603-19838-1xy7i1l.gallery

A 120 emeletes toronyház a pekingi üzleti negyed kibővített területén, a város északi részén kap majd helyet. Szintjeinek felét A-kategóriás irodahelyiségek foglalják majd el, a másik felén pedig szálloda és lakások osztoznak. A torony csatlakozik a meglévő metróállomáshoz és egy bevásárlóközponthoz is. A város jelenlegi csúcstartója egyébként csak néhány hónapja, 2010 augusztusára készült el; a China World Trade Center Tower 330 méteres magasságára azonban a Z15 jócskán ráver majd.

Az épület sajátos, alul és felül kiszélesedő alakját a tervező TFP Farrells a rituális kínai bortartó edények egyik alaptípusa, a „ku” formájából eredeztetik. Az építésziroda egyébként az egyik legismertebb brit építész, az 1939-ben született Terry Farrell 1990-ben Hongkongban alapított műhelye. Ázsiai jelenlétének köszönhetően Farrell mára olyan meghatározó munkákkal büszkélkedhet a kontinensen, mint a hongkongi Peak Tower, a dél-koreai Incheon nemzetközi reptere, vagy Peking Déli Vasútállomása.

építészet, kína, felhőkarcoló, peking, ázsia, terv, rekord, terry farrell, kínai építészet, tfp farrells Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317