Logomain

Még két hónapig lehet jelentkezni a fenntartható építészeti világversenyre

By Lennert Dániel 2011. január 31. 16:38

szerk at hg dot hu

2011.március 23-ig várják a jelentkezéseket a 2 millió USD összdíjazású Holcim Awards for Sustainable Construction versenyre. A hazai jelentkezőket magyar nyelvű útmutató segíti.

Hamarosan zárul a 2 millió USD összdíjazású Holcim Awards for Sustainable Construction elnevezésű fenntartható építészeti világverseny nevezési szakasza. 2011 március 23-ig magyar nyelvű kitöltési útmutató lépésről-lépésre segíti a fő és a next generation kategóriába jelentkezőket a Holcim Hungária Zrt. honlapján. A verseny kritériumai között az innováció, a gazdaságosság, természeti erőforrásokkal való gazdálkodás, az etikai értékek és a kivitelezhetőség szerepelnek.

Holcimhatarido20130603-19838-123qr5k.gallery

:image_70612

A svájci Holcim Foundation fenntartható építészeti világversenyére az elmúlt évekhez hasonlóan most is várják a Magyarországról érkező pályázatokat. Azoknak, akik még nem tájékozódtak, még két hónapjuk maradt, hogy a Holcim Awards honlapról megszerezzék a szükséges információkat, összeállítsák a pályázati anyagot és benevezzenek a 2 millió dolláros versenyre.

A Holcim Awards for Sustainable Construction célja, hogy világszinten támogassa az újító, jövő-orientált, megvalósítható projekteket és elképzeléseket. A lehetőség adott és nyitva áll mindenki számára, aki elkötelezett egy fenntarthatóbb épített környezet elterjesztése iránt. A verseny magába foglal öt regionális megmérettetést és egy világversenyt, melyre az egyes régiók nyertes pályázatai kerülhetnek be. A pontos részvételi feltételek itt találhatóak.

Holcim2009

Kategóriák

A versenyre két kategóriában lehet pályázatot benyújtani. A főkategória olyan építészek, tervezők, mérnökök stb. részére kínál nevezési lehetőséget, akik a kortárs építészet és tervezés terén felelősséggel viseltetnek fenntartható technológiai, környezeti, társadalmi-gazdasági és kulturális célok iránt. A „Next Generation” kategóriába ötlet szinten megálmodott projekttervekkel pályázhatnak főiskolai és egyetemi hallgatók. 

Megfelelni a fenntartható építészet kritériumainak

A pályázatokat mindkét kategóriában a partner egyetemek által támogatott, a fenntartható építészet neves szakembereiből álló független zsűri bírálja el, a fenntartható építészet 5 kritériumának figyelembevételével. Az öt kritérium az innováció, a gazdaságosság, természeti erőforrásokkal való gazdálkodás, az etikai értékek és a kivitelezhetőség.
A kritériumokról további információ itt olvasható.

Hazánkból is várják a pályázatokat

Az előző évbe hazánkban járt a versenyt kiíró Holcim Foundation for Sustainable Construction elnöke Edward Schwarz, aki az Építészet Világnapja kapcsán a FUGA-ban megtartott Konferencián beszélt az Alapítvány tevékenységéről, a fenntartható építészet jelentőségéről és szükségességéről, valamint felhívta a hazai építész szakma figyelmét az Alapítvány egyik legfontosabb üzenetére, arra, hogy a fenntartható építészet határokon átnyúló törekvés. Ennek megfelelően a beérkezett pályázatok nemzeti hovatartozástól függetlenül, azonos esélyekkel indulnak és az értékelésnél csupán az öt kritériumnak való megfelelés dönt.

A pályázatokat elektronikus úton a www.holcimawards.org oldalon lehet leadni legkésőbb 2011. március 23-ig.

építészet, holcim awards Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317