Logomain

Naphosszat a fákon

By Szakály Fruzsina 2011. január 22. 13:13

szerk at hg dot hu

A svéd építész iroda a Tham & Videgård Arkitekter ismét merész ötlettel állt elő. Már a malmői múzeum esetében is láthattuk vonzódásukat a kockaformához, mely a régi épületek közé emelve még inkább merész vállalkozásnak hatott, de most még szokatlanabb környezetbe, egy svéd kis falu: Harads melletti erdőbe helyezték el újabb kockájukat.

A svéd Tham & Videgård Arkitekter építésziroda ismét merész ötlettel állt elő. Már a Malmöi Modern Múzeum esetében is láthattuk vonzódásukat a kockaformához, amely a régi épületek közé emelve még inkább merész vállalkozásnak hatott, de most még szokatlanabb környezetbe, egy svéd kis falu, Harads melletti erdőbe helyezték el újabb kockájukat.

High-tech_hotel_az_erdoben20130603-19838-1xvcfle.gallery

A tükörcsillogású épület designja rendkívül egyszerű, mégis extravagánsnak hat, ahogy visszatükrözi az őt körülölelő fákat, szinte teljesen eggyé olvadva azokkal. Rejtekhelynek is remek, vagy akár egy high-tech vadászlesnek, nyaralónak is beillene, de hogy sokaknak öröme teljen benne, a fa szerves részévé váló építmény ezúttal hotelként funkcionál. A szállodavendégek olyan kilátásra ébredhetnek reggelente, amely biztosan nem mindennapi élmény részesévé teszi majd őket, amikor kisétálnak a szomszédos fához vezető kötélhídra.

A szobabelső fafurnérból készült; egy kis fürdőszoba, hatalmas franciaágy és tetőterasz is tartozik hozzá. A tervezők még a madarakra is gondoltak: hogy ne ütközzenek neki a falaknak, ultraibolya színnel vonták be az üvegtáblákat, az emberek nem, de a madarak képesek észlelni, és így könnyűszerrel távol lehet őket tartani.

design, építészet, Tham & Videgård Arkitekter, tree hotel Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317