Logomain

A 42 kilométeres Qingdao Haiwan a világ leghosszabb hídja

By Séllei Lilla 2011. január 17. 10:21

szerk at hg dot hu

A Kínában épülő Qingdao Haiwan híd az általa átszelt 26,4 mérföldnyi, azaz 42,6 kilométernyi távolságával könnyedén túltesz a 3 mérfölddel, azaz majdnem 5 kilométerrel rövidebb amerikai Pontchartrain tavat átszelő, eddig rekordtartónak számító híd hosszán.

A Kínában épülő, Qingdao Haiwan névre keresztelt híd az általa átszelt 26,4 mérföldnyi, azaz 42,6 kilométernyi távolságával könnyedén túltesz a majdnem 5 kilométerrel rövidebb amerikai Pontchartrain tavat átszelő, eddig rekordtartónak számító híd hosszán.

A 42 kilométeres Qingdao Haiwan a világ leghosszabb hídja

A tengeri híd megépítésére azért volt szükség, hogy a városok között ingázó dolgozók utazási idejét 30 percre rövidítsék. A híd három fontos pontot köt össze, Qingdao városát, Kína keleti Shandong tartományát és Huangdao kerületét.

A kínaiak ezzel a világrekordnak számító tengeri híddal ismét bebizonyították gazdaságuk és technológiai szaktudásuk nagyságát. A beruházás nemcsak mérete, hanem a ráfordított, 5,5 milliárd fontnak megfelelő összeg miatt sem mindennapi. Az pedig szinte felfoghatatlan, hogy mindössze 4 évre volt szükség ahhoz, hogy a híd elkészüljön. A mérnöki remekművet mintegy 10 000 munkás építette két csapatban. Az építkezés két oldalról indult, és a két rész nemrég ért össze. A híd szerkezetéhez mintegy 450 ezer tonna acél használtak fel és 5200 oszlop tartja, a mérnökök számításai szerint még egy 8-as erősségű földrengésnek is képes lesz ellenállni. A tervek szerint még 2011 első félévében átadják majd a forgalomnak.

Persze ezzel nem fejeződött be a kínai mérnökök rekordöntögetése, hiszen a tervek szerint 2016-ra készül el az a 50 kilométer hosszú híd, ami Hongkongot köti majd össze Makaóval.

építészet, kína, híd, qingdao haiwan Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317