Logomain

Két év szünet után épül Libeskind varsói tornya

By Kovács Dániel 2011. január 10. 10:53

szerk at hg dot hu

Folytatódnak az építési munkálatok a lengyel főváros első számú luxus-felhőkarcolóján, a lengyel születésű Daniel Libeskind tervezte Zlota 44-en, amely a remények szerint 2012-ben meg is nyílhat. Az Orco Property Group beruházásában készülő torony munkálatai 2009 márciusában a cég anyagai gondjai miatt maradtak abba a 17. emeletnél.

Folytatódnak az építési munkálatok Varsó első számú luxus-felhőkarcolóján, a lengyel születésű Daniel Libeskind tervezte Zlota 44-en, amely a remények szerint 2012-ben meg is nyílhat. Az Orco Property Group beruházásában készülő torony munkálatai 2009 márciusában a cég anyagai gondjai miatt maradtak abba a 17. emeletnél.

Daniel_libeskind_-_zlota_4420130603-19838-1nyybpe.gallery

Az Orco nem sokkal később újabb finanszírozó-partnerre talált, ám még az év júliusában a varsói bíróság visszavonta az építési engedélyt, számos közeli lakó tiltakozására hivatkozva. 2010 októberében végül a feljebbviteli bíróság újra megadta az építési engedélyt az Orcónak, amely decemberben új kivitelezőt választott. A januárban megkezdett munkálatoknak köszönhetően 2012-re, a lengyel-ukrán közös foci-eb idejére elkészülhet a jellegzetes formájú, vitorlást idéző felhőkarcoló homlokzata.

A nem is olyan rég még lebontással fenyegetett, sztálinbarokk Kultúra és Tudomány Palotájának szomszédságában álló Zlota 44 192 métere 54 szintet foglal majd magába. Libeskind első lengyelországi épületének tervei komoly országos és nemzetközi sajtóvisszhangot váltottak ki. Az épületben 251 apartman, bevásárlóközpont, uszoda, fitnesz-klub és rendezvényhelyszínek is lesznek. Az Orco tájékoztatása szerint az apartmanokból eddig 81-et adtak el, amit Jean-Francois Ott vezérigazgató „nagyon jó eredménynek” minősített.

építészet, daniel Libeskind, torony, Lengyelország, varsó, 2012, zlota 44 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317