Logomain

Lassan, de készül Európa legnagyobb új városa

By Kovács Dániel 2010. december 3. 13:18

szerk at hg dot hu

Újraindultak a munkálatok az egyelőre A101 néven emlegetett város tervezésén. A Moszkva szomszédságában, 6000 hektáron tervezett beruházás egy 2007-es tervpályázat nyomán készül, és 320 000 lakójával az egész kontinens legnagyobb, új építésű településének címére tör.

Újraindult a munka az egyelőre A101 néven emlegetett város tervezésén. A Moszkva szomszédságában, 6000 hektáron tervezett beruházás egy 2007-es tervpályázat nyomán készül, és 320 000 lakójával az egész kontinens legnagyobb, új építésű településének címére tör.

A101_120130603-19838-l5ml8.gallery

A pályázatot egy, a szakmában jó nevű holland építésziroda nyerte meg – a Maxwan Architects + Urbanists legutóbb akkor került a sajtóba, amikor megnyerte a csehországi Ostrava új kulturális negyedének kialakítására kiírt nemzetközi versengést. Az orosz projektet, amely egy korábi állami farm, azaz szovhoz területén épülne fel, a gazdasági válság miatt néhány évre jegelte a beruházó Masshtab. Nemrég azonban újraindultak a munkák, így a megvalósítás belátható közelségbe került.

A területen 120 ezer új lakást építenének fel, az egyedi családi házaktól a lakótornyokig. A szolgáltató és kereskedelmi funkciókat 13 alközpontba tömörítik, emellett épül egy félmillió négyzetméteres irodapark és egy egyetemi kampusz is. A majdani beköltözőket széles körű és magas színvonalú szolgáltatások várják majd: lesz két kórház, húsz egészségügyi központ, hatvan iskola és 150 óvoda. Az A101-et új vasútvonal köti majd össze a moszkvai metró piros és narancssárga vonalával.

A Maxwan által készített rendezési terv nyomán most az első, 150 hektáros fejlesztési fázis pályázata zajlik, amelyre négy irodát hívtak meg (MVRDV/Next, KCAP, EDDEA és HA&S). A pályázat eredményeit a moszkvai Építészeti Múzeumban tárják a nagyközönség elé decemberben.

építészet, moszkva, oroszország, városfejlesztés, mvrdv, urbanisztika, terv, maxwan, a101 Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317