Logomain

Zöld hotel lett az év indiai épülete

By Vári-Nagy Nóra 2010. november 29. 13:38

szerk at hg dot hu

2010 legjobb indiai projektje lett a New York-i SOM által tervezett Park Hotel.

2010 legjobb indiai projektje elismerésben részesült a New York-i Skidmore, Owings and Merrill (SOM), Iroda az India hatodik legnépesebb városában, Hyderabadban épült Park Hotelért. A majdnem 50 ezer négyzetméter alapterületű épületben 270 szoba lesz, és különlegessége, hogy a modern fenntarthatósági szempontokat helyi hagyományokkal ötvözték.

Parkhotel_east_exterior_dusk_pallondaruwala-600x44820130603-19838-xuk08o.gallery

Roger Duffy, a SOM-tól elmondta, hogy elsődleges céljuk egy igazi, otthonos szálloda megteremtése volt egy modern, a városképhez illő, környezetbarát épületben. Épp ezért külön odafigyeltek a szálloda tájolására, hogy az minél több természetes fényt kapjon, de mégse melegedjen túl; a napkollektoroknak köszönhetően pedig az épület energiafogyasztását is csökkentették, sőt, a szennyvizet is újrahasznosítják.

A szállodát három oldalról lehet megközelíteni, és minden szobából csodás kilátás nyílik a közeli tóra, illetve a városra. A belső udvarban étterem és úszómedence van, a medence alatt pedig egy night klubot alakítanak ki, ami a víz csillogása miatt várhatóan egész különleges atmoszférát kap majd.
A szálloda másik érdekessége az acélvázas homlokzat, melynek háromdimenziós mintázatát a város egykori uralkodói, a nizámok koronaékszerei ihlették. A tradicionális indiai motívumok egyébként a hotel belső tereiben is nagy szerepet kapnak. A lobbi és konferenciaterem fémszínű mintázatában szintén fellelhetőek az indiai ékszer-motívumok, a kisebb helyiségekben pedig a helyi művészek által készített mozaikok, és több kézműves berendezési tárgy is található.

A Hyderabad Park Hotel az első olyan indiai szállodaépület, ami megkapta a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítési rendszer arany fokozatát.

építészet, som, india, szálloda Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317