Logomain

Zaha Hadid és Jean Nouvel szemtől szemben

By Molnár András 2010. november 11. 09:00

szerk at hg dot hu

A világválság ellenére 2011-ben mégis folytatja világ körüli útját a Chanel és Zaha Hadid nevével fémjelezett vándormúzeum. A divatcég képviselőit váratlanul érte az Institut du Monde Arabe (Arab Művészetek Múzeuma) októberi felajánlása, amelyben jelezte, az intézmény a közvetlen szomszédságában biztosítana helyet az egyedülálló létesítménynek. A szoborszerű épületet februártól a Jean Nouvel ikonikus múzeuma előtti téren látogathatjuk meg.

Chanel20130603-19838-rvbtcd.gallery

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a hongkongi, tokiói és a hatalmas sikert arató New York-i állomás után kérdésessé vált a kiállítás jövője. A 2008-as Central Park-i látogatást követően bekövetkező világválság ugyanis a Chanelt is elérte, így a pavilon londoni, moszkvai és párizsi látogatása bizonytalanná vált. Ez már csak azért is szomorú, mert Moszkvában a befektetők körében Zaha Hadid az egyik legkedveltebb kortárs építész, London az építész lakhelye, Párizs pedig az egész kiállítást finanszírozó luxuscég, a Chanel otthona. Az európai állomások mihamarabbi beiktatása azonban azért is sürgőssé vált, mert az ideiglenes szerkezet elmeit nem úgy tervezték, hogy 5-10 év elteltével is gond nélkül használhatóak legyenek.

A hír másik érdekessége, hogy ezek szerint hosszú idő után mind a két sztárépítész újabb világvárost hódíthat meg. Míg Jean Nouvel első londoni épülete, a One New Change bevásárlóközpontja épp a múlt héten nyílt meg, Zaha Hadid számára a Chanel ideiglenes épülete jelenti majd a párizsi bemutatkozást. A hipermodern ékszer londoni és moszkvai látogatása azonban máig bizonytalan.

építészet, zaha hadid, párizs, chanel Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317