Logomain

Bemutatkozik a 2011-es Prágai Quadriennálé magyar programja

By Kovács Dániel 2010. november 8. 17:36

szerk at hg dot hu

November 16-án a Merlinben mutatkozik be a 2011-es prágai szcenográfiai és színház-építészeti kiállítás magyar szekciója.

November 16-án, kedden 21 órakor a Merlinben mutatkozik be a 2011-es prágai szcenográfiai és színház-építészeti kiállítás, a Prágai Quadriennálé magyar szekciója. Az immár 12. alkalommal, 2011. június 16-26. között megrendezendő eseményen a magyar szekciókban B. Nagy Anikó kurátor és alkotói köre, Árvai György, Csanádi Judit, Horgas Péter és mozgóképes konzultánsként Medvigy Gábor, az utóbbi négy év jelentős színházi bemutatóinak és performanszainak szcenográfoiai terveivel, valamint az alternatív társulatok munkáival ismerteti meg hazánkat a nemzetközi közönséggel a cseh fővárosban.

Budoar_dombikati_mu_bytsd-1220130603-19838-fbhufn.gallery

A Prágai Quadriennálét először több mint 40 évvel ezelőtt, 1967-ben rendezték meg. A mára világeseménnyé lett térművészeti fesztiválra és nemzetközi hírű szcenográfiai és színház-építészeti kiállításra a világ minden tájáról érkeznek résztvevők. Egy-egy alkalommal több mint 50 ország képviselteti magát a különböző szekciókban. Magyarország a kezdetek óta jelen van e nagyszabású seregszemlén. A szakmai kiállítás mellett a Scenofest programsorozatában a Krétakör társulat képviseli Magyarországot.

A november 16-i bemutatkozás után november 30-án 20:30-kor szakmai fórummal folytatódik a Merlinben a Quadriennálé programjának bemutatkozása. Az eseményekre a magyar PQ’11 tervezőcsapat tagjai várnak minden érdeklődőt, látványtervező kollégákat, színházi (szak)embert, a programban résztvevő diákokat és oktatóikat. A sorozatban ismertetik a magyar szekciók koncepcióját, továbbá bemutatásra kerül a magyar installáció is.

A beszélgetésen részvevők kedvezményes áron igényelhetnek jegyet az esti előadásokra, illetve belépőjüket beválthatják a 4 helyszínre szóló TerepBérlet Merlin-alkalmaként is.

építészet, színház, program, díszlet, színházépítészet, prágai quadriennálé, szcenográfia Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317