Logomain

Menetkész a tűzpiros tengericsillag

By Molnár András 2010. október 29. 15:46

szerk at hg dot hu

Ahogyan azt már korábban is említettük, sikerrel járt Abu Dhabi egyik legújabb nagy dobása, hogy magához édesgette az olasz megacéget, a Ferrarit, akik az arab térségben kerestek megfelelő helyet első vidámparkjuk számára. A megállapodást a tervezési fázis, majd a gyors megvalósítás követte. Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak az eredményeként nyílhatott meg a Yas szigeten, a Formula 1-es pálya és a Yas Marina Hotel szomszédságában a 200 000 négyzetméternyi területen terpeszkedő tűzpiros tengeri csillagnak tűnő létesítmény.

Ferrari120130603-19838-1si7lln.gallery

A napokban azonban még csak a nemzetközi sajtónak mutatták be a Benoy Architects által tervezett sportosan agresszív épületegyüttest. A nagyközönségnek még november 4-ig várnia kell az attrakciókra, mert bár a kalandpark elkészült, a Ras Al Khaimah Emirátus 93 évesen elhunyt vezetője, Saqr bin Mohammed Al-Qasimi sejk halála miatt a megnyitót a fenti időpontra halasztották.

A Ferrari vezérigazgatója, Luca di Montezemolo együttérzésén és háláján felül kihangsúlyozta, hogy a park nem csupán az autózás szerelmeseinek készült. A hatalmas területű parkban mindenki találhat magának való szórakozást, hiszen az épület helyt ad egy Ferrari múzeumnak, több különböző moziteremnek, valamint világrekordokat döntő hullámvasutaknak. Ezenkívül bepillantást nyerhetünk a gyáróriás működésébe is, sőt, az egyik attrakció keretében lekicsinyített Ferrari autókkal versenyezhetünk a létesítmény saját pályáján. A park célja, hogy hírét vigye a világban nem csak a maranellói cég múltjának, de az olasz kultúrának is.

építészet, abu dhabi, ferrari, molnár andrás, benoy architects Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317