Logomain

Kettős tornyot épít Foster Vietnamban

By Kovács Dániel 2010. október 22. 16:52

szerk at hg dot hu

Korántsem fogadja Norman Foster első vietnami projektjét olyan ellenszél, mint a budapesti belvárosban. A héten letették az alapkövét a VietinBank Business Centre két toronyból álló épületegyüttesének, amely a brit iroda méretes helyi debütálása. <br/>

Korántsem fogadja Norman Foster első vietnami projektjét olyan ellenszél, mint a budapesti belvárosban. A héten Hanoiban letették az alapkövét a VietinBank Business Centre két toronyból álló épületegyüttesének, amely a brit iroda méretes helyi debütálása.

Vietnam120130603-19838-ble1ok.gallery

A háromszázezer négyzetméter alapterületű komplexum egy 67 és egy 47 emeletes toronyból áll, amelyeket hétszintes pódiumépület köt össze. Ebben a zöldtetővel fedett lepényépületben konferenciaközpont, üzletek, kávézók és éttermek nyílnak majd. A magasabbik torony a névadó bank főhadiszállásaként szolgál majd, a kisebbikbe pedig ötcsillagos szálloda, élményfürdő és apartmanok kerülnek.

Az általában rendkívül párás helyi levegő kellemesebbé tételére az épületet speciális technológiával látják el, amely kivonja a nedvességtartalmat a belső tér levegőjéből, majd ezt a száraz, meleg levegőt a földalatti víztározókban való lehűtés után visszajuttatja az épületbe. Az eljárást ilyen léptékben először alkalmazzák a régióban – írja a Foster & Partners honlapja.

Ha nem köszönt be a gazdasági válság, Fosteréknek már elkészült volna egy beruházása Vietnamban. Az ország déli részén fekvő Ho Si Minh városban német-izraeli befektetői konzorcium adott megbízást az irodának egy 30-40 emeletes toronyház tervezésére, 2008 végén azonban kihátráltak a 120 millió dolláros projekt mögül.

építészet, torony, irodaház, norman foster, vietnam, ázsia, terv Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317