Logomain

Színes köntöst kapott a kígyózó párizsi főiskola

By Molnár András 2010. október 18. 10:33

szerk at hg dot hu

Befejezéséhez közelít a Párizsi Advancia Gazdasági Főiskola épületének rehabilitációja és kibővítése. Az AS. Architecture-Studio által, a Montparnasse torony tőszomszédságában emelt ház fő célja a környék felélénkítése mellett az intézményben folyó kreatív, ambiciózus képzéshez méltó környezet megteremtése volt.

Advancia1020130603-19838-we5lz1.gallery

Az Ile-de-France régió, valamint a Kereskedelmi és Ipari Kamara által finanszírozott, 24,2 millió eurós beruházás 9000-ről 15000 négyzetméterre bővíti a hasznosítható teret. Az év végén átadni tervezett sarokház így helyet adhat egy filmstúdiónak, irodáknak és étkező helységeknek, egy sportpályának, illetve 4 előadónak, amelyek egyike 300 fő befogadására is alkalmas.

Bár a vállalkozók és cégvezetők képzésében élenjáró intézmény átalakított, S alaprajzú épülete meglehetősen újszerű eszközöket alkalmaz, a tervezők az 1908 óta épen megőrzött házat is tiszteletben tartják. Sziluettje mellett a 20. század eleji téglaépületre utal az új terv színezett üvegű homlokzata is. A terv remekül megformált arányaival, finom vonalaival azonban nem csak a korábbi állapotot idézi, de remekül illeszkedik a tömb és a környező utcák szövetébe is.

A modern megközelítés azonban távol áll a régi épület ridegségétől és távolságtartásától. Kiemelendő a letisztult terv emberközelisége is, amelyet az építészek a nagyrészt üvegből álló homlokzat átláthatóságával érnek el. A homlokzat markánsan raszteres jellegét a mozgatható redőnyök színes üvegeinek ritmusa töri meg, amelynek játékossága várhatóan az épület közvetlen környezetére is hatással lesz.

építészet, párizs, rehabilitáció, főiskola Icon_print

Hg_pasaret_szponzor_title
This is unbelievable!
OK

Hello!   mit szeretnél megosztani olvasóinkkal?

Foglald össze egy mondatban miről van szó. *

A közlésre szánt teljes anyag. *

Kép és egyéb dokumentum is tartozik az anyaghoz?
Add meg a linkjét! (GoogleDrive, Dropbox, FTP, stb.)

Név/Cégnév *

Maradjak
névtelen

Mail *

Telefonszám (csak számok)

HG user név, ha van.

Kérlek, írd be a képen látható 2 szót az alatta lévő mezőbe

Hello!   dolgozz velünk

Név *

Mail *

Telefonszám

Mit szeretnél nálunk csinálni?
Facebook
Twitter
Pinterest
YouTube
RSS

Ombrello Media.
Alkotás utca 53
MOM Park "C", 1123
Budapest, Hungary 

M: +36 30 297 2317